hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evergrande nedir, ne demek? Çin devi Evergrande krizinde son durum..

    Evergrande nedir, ne demek Çin devi Evergrande krizinde son durum..
    expand

    Geçtiğimiz aylarda gündem olan Evergrande mali krizi ve sonrasında son dakika detaylar yakından takip ediliyor. Çinli emlak devi Evergrande’nin iflas ettiği yönündeki söylentiler piyasaları altüst etti. 300 milyar dolar borcu bulunan Çinli Evergrande şirketinin finansal istikrarı bozabileceğine yönelik endişeler küresel pay piyasalarında satış baskısını beraberinde getirdi. Peki, Evergrande nedir, ne demek? İşte Çin devi Evergrande krizi son durum..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evergrande krizi, analistler ve piyasa uzmanları tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda borç krizindeki şirketin ekimde vadesi geldiği halde ödeyemediği dış borç tahvillerinin faizlerini, 30 günlük hoşgörü süresinde ödeyip ödemediğine dair farklı iddialar ortaya atıldı. Borçlarını ödemekte zorlandığını belirterek Guangdong yönetiminden destek isteyen China Evergrande Group'un hisseleri bu sabah Hong Kong Borsası'nda son 11 yılın en düşük seviyesin gördü.

    ÇİN EVERGRANDE KRİZİNDE SON DURUM

    Borçlarını geri ödemek için elinde yeterince fon olmayan ve 6 Kasım'da gerçekleştiremediği 82,5 milyon dolarlık tahvil kupon ödemesini 30 günlük sürenin sona ereceği bugün de yerine getiremeyeceği endişeleri nedeniyle Evergrande'nin hisse senetleri yüzde 12'den fazla değer yitirdi. China Evergrande hisseleri şu sıralarda yüzde 12,44 değer kaybı ile 1,97 Hong Kong doları seviyesinden işlem görüyor.

    Evergrande nedir, ne demek Çin devi Evergrande krizinde son durum..EVERGRANDE NEDİR, NE DEMEK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evergrande, Çin merkezli faaliyet gösteren gayrimenkul kuruluşudur. 2021'de, yüz milyarlarca dolar olarak tahmin edilen borcunun ödenmesi gereken ödemeleri, Evergrande likidite krizine neden oldu . Eylül 2021'de birçok borsa endeksindeki düşüşün nedenlerinden biri de buydu. Çin hükümetinin krizi çözmek için Evergrande'yi yeniden yapılandırmaya çalıştığı bildirilmişti. Şirketin, vadesi gelen üç dış borç tahvilinden kaynaklanan 148,1 milyon dolarlık faiz borcunu ödemesi için hoşgörü süresi 10 Kasım'da doluyordu.  Son gelişmelere göre Evergrande, borçlarını ödeyebilmek için Guangdong eyalet yönetiminden yardım istedi. Eyalet yönetimi ise şirketin talebi doğrultusunda bir çalışma grubu görevlendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow