hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylül ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Eylül ayı enflasyon oranı beklentisi yüzde kaç?

    Eylül ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak Eylül ayı enflasyon oranı beklentisi yüzde kaç
    expand

    Eylül ayı enflasyon oranının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki ayın rakamlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK TEFE TÜFE Eylül ayı enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Peki, Eylül ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? Eylül ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? İşte eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih ve saat..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon oranı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Merkez Bankası tarafından yapılan sürpriz faiz indirimi hamlesi sonrasında daha da kritik bir hale gelen enflasyon oranı aynı zamanda dolar kuru, altın fiyatları ve kira artış oranı için yön belirleyici olarak kullanılacak. Enflasyon oranları aynı zamanda kiracılar ve ev sahipleri tarafından kira artış oranı açısından da bekleniyor.

    TÜİK verilerine göre, enflasyon oranları ağustosta yüzde 1,12 artarken, yıllık bazda yüzde 19,25 oldu. 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,12, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,65, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,25 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,78 artış gerçekleşti.

    Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 15,78, yurt içi üretici fiyatları yüzde 31,34 arttı. Aylık bazda TÜFE yüzde 1,12, Yİ-ÜFE yüzde 2,77 artış kaydetti. TÜFE, ağustosta geçen yılın aralık ayına göre yüzde 11,65, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,25 yükseldi. Yİ-ÜFE ise Aralık 2020'ye göre yüzde 28,51, geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 45,52 artış gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYLÜL AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Eylül ayı enflasyon oranları 4 Ekim’de saat 10.00’da açıklanacak. 

    EYLÜL AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

    AA Finans'ın, TÜİK tarafından 4 Ekim pazartesi günü açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 23 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete göre, ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,34 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,71, en yüksek yüzde 2,30 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,34) göre bir önceki ay yüzde 19,25 olan yıllık enflasyonun yüzde 19,69'a yükseleceği hesaplanıyor. Tüketici Fiyat Endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,12 artış göstermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow