hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylül ayı kira artış oranı hesaplama: Eylül ayı kira zammı(TÜFE) yüzde kaç? Ağustos ayı enflasyon rakamları 2021!

    Eylül ayı kira artış oranı hesaplama: Eylül ayı kira zammı(TÜFE) yüzde kaç Ağustos ayı enflasyon rakamları 2021
    expand

    TÜİK tarafından her ayın başında açıklanan ağustos ayı enflasyon rakamları bugün gündemdeki konular arasında. Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandığında kiracılar ve ev sahipleri için kira artış oranı da ortaya çıkmış olacak. Peki, Eylül ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte Ağustos ayı enflasyon rakamları..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kiracılar ve ev sahipleri TÜİK tarafından açıklanacak olan ağustos ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Eylül ayı kira artış oranı da belli olmuş oldu. Geçtiğimiz yıl hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında, kira zamlarının Üretici Fiyat Endeksi değil Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre planlanmasına karar verilmişti. 

    AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI

    Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon verileri 3 Eylül Cuma günü saat 10.00’da açıklandı.  Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatları (TÜFE), Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,12 arttı. Yıllık bazda enflasyon ise yüzde 19,25 oldu. Fiyatı en çok artan ürünler salatalık, kabak ve limon olurken, fiyatı en çok düşen ürünler çocuk tişörtü, patates ve domates oldu.

    EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI

    TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,12, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,65, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,25 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,78 artış gerçekleşti. Böylece enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Eylül ayı için yüzde 15,78 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYLÜL AYI KİRA ARTIŞI HESAPLAMA ÖRNEĞİ

    Mevcut kira bedeli: 1000 TL

    Zam oranı: 15,78

    Zam bedeli: 157,8 TL

    Zamlı kira bedeli: 1.157,8 TL

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow