hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Selçuk açıkladı! 2020 Eylül / Ekim kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak?

    Bakan Selçuk açıkladı 2020 Eylül / Ekim kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak
    expand

    İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk Eylül ödemelerinin Ekim ayı içerisinde yatırılacağını duyurdu. Peki, kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pandemi sürecinde uygulanan ekonomik kalkanlardan biri olan kısa çalışma ödeneği ile, işten çıkartılan kişilerin yararlanabildiği işsizlik maaşı ödemeleri ile ilgili Bakan Selçuk’tan önemli bir açıklama geldi.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son dakika açıklamasında ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceğini belirtti.

    EYLÜL / EKİM İŞSİZLİK MAAŞI VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

    Bakan Selçuk’un yapmış olduğu açıklamalarda yer alan bilgilere göre ödemeler 5 Ekim’de hesaplara yatacak. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlar ödemelerini PTT üzerinden alabilecekler.

    SOSYAL KORUMA KALKANI ÖDEMELERİ 35 MİLYAR TL’YE YAKLAŞTI

    Bakan Selçuk geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sosyal koruma kalkanı kapsamında gerçekleştirilen ödemelerin 35 milyar TL’ye yaklaştığını duyurdu.

    Kısa çalışma ödeneği kapsamında 18.7 milyar TL, nakdi ücret desteği kapsamında 4.4 milyar TL, işsizlik ödeneği kapsamında ise 3.5 milyar TL şimdiye kadar ödeme gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra Biz Bize Yeteriz Türkiyem ve Sosyal Destek Programı hane ödemeleri de ihtiyaç sahiplerine iletildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow