hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT haberleri… Cumhurbaşkanı Erdoğan “EYT çıkacak mı?” sorusunu yanıtladı

    EYT haberleri… Cumhurbaşkanı Erdoğan “EYT çıkacak mı” sorusunu yanıtladı
    expand

    Son dakika EYT haberleri kapsamında oldukça önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kongresi öncesinde vatandaşla sohbet ederken kendisine “EYT çıkar mı?” sorusu yöneltildi. İşte EYT yasası ile ilgili son durum ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen son dakika açıklaması…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “EYT yasası çıkacak mı?”  sorusunun yanıtıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulması planlanan çözüm önerileri ile ilgili süreci yakından takip eden emeklilikte yaşa takılanlar için son dakika gelişmesi yaşandı. Peki, EYT ile ilgili kim neler söyledi?

    “40 - 50 YAŞINDA EMEKLİLİK Mİ OLUR?”

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na katılmadan önce, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Burada bulunan bir kadın Erdoğan'a seslenerek, “Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?" dedi. Erdoğan, “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" yanıtını verdi. Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" yanıtını verdi. 

    EYT BÜTÇEDE VAR MI?

    T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine "2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi." ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow