hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT haberleri… EYT’de son durum ne, yasa çıkacak mı?

    EYT haberleri… EYT’de son durum ne, yasa çıkacak mı
    expand

    Son dakika EYT haberleri geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar sonrasında gündemde üst sıralarda yer almıştı. Emeklilikte yaşa takılanlar için gelen son açıklamalar süreçteki güncel durumu ortaya koymuştu. Peki, EYT yasası çıkacak mı, yaş şartına takılanlarla ilgili kim neler söyledi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “EYT çıkacak mı?” sorununu yanıtı bir süredir EYT derneğinin ve emeklilikte yaşa takılanlarında gündemindeki yerini koruyor. Gözlerinin TBMM’den gelecek açıklamaya çeviren emekli adayları bu konudaki çalışmaların devam etmesini talep ediyor.

    EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde gelen açıklamalar ise yasa beklentisindeki son durumu göstermişti. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlar değerlendirmesi ve bütçede EYT konusunun durumu…

    “CUMHURBAŞKANIM EYT ÇIKAR MI? SORUSU SORULDU

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na katılmadan önce, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Burada bulunan bir kadın Erdoğan'a seslenerek, “Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?" dedi. Erdoğan, “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" yanıtını verdi. Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" yanıtını verdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT BÜTÇEDE VAR MI?

    T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine "2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi." ifadelerini kullanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow