hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT haberlerinde son durum: EYT yasası çıkacak mı?

    EYT haberlerinde son durum: EYT yasası çıkacak mı
    expand

    EYT yani emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili haberler merakla takip ediliyor. Gerekli pirim şartını tamamlayan ancak henüz emekli olmak için yaş şartını bekleyen çalışanlar EYT ile ilgili son düzenlemeyi merak ediyor. Peki, EYT çıkacak mı? İşte, EYT haberleriyle ilgili son durum…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT haberleri gündemin ilk sırasındaki yerini korumaya devam ediyor. Öncelikle merak edilenler arasında ise konuyla ilgili bir düzenlemeye gidilip gidilemeyeceği konusu var. Peki, EYT yasası çıkacak mı? Merak edilen konuyla ilgili bir vatandaşın sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi. Peki, EYT çıkacak mı? İşte, merak edilen detaylar…

    EYT YASASI KİMLERİ KAPSIYOR?

    Duman’ın aktardığı bilgilere göre ilk madde kadın ve erkeklerin yaş şartı olacak. 50 yaşını dolduran kadınlar ve 55 yaşını doldura erkekler 3600 günü tamamlamaları halinde bu yasadan yararlanabilecek.

    İkinci yöntemde ise emeklilik koşulları arasındaki yaş sınırı devre dışı bırakılacak. Çalışma hizmeti ve çalışma süresi şartlarını yerine getirenler emekli olabilecekler. Bu yöntem kabul edilirse 1994 yılında sonra sigortaya giren erkek çalışanlar faydalanamamış olacaklar.

    Üçüncü yöntemde ise 8 Eylül 1999 yılı öncesinde işe başlamış olanlar 5 bin gün çalışma ile diğer koşulları sağlayarak emekli olabilecekler. Bu kanunun çıkması halinde bütün EYT’lileri kapsayabilmesi için 2024 yılının 9 Eylül’üne kadar yürürlükte kalması gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT’Lİ OLANLAR NE ZAMAN EMEKLİ OLURLAR?

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman’ın yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre kanun yasalaşması halinde EYT’liler 2-3 aylık bir süre gerekiyor. Yani teklif yasalaşırsa emeklilikte yaşa takılanlar 2020’de emekli olabilecekler.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na katılmadan önce, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan tesislere geldiği sırada bir vatandaş, makam aracının yanına gitti.

    “CUMHURBAŞKANIM EYT ÇIKAR MI?”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaş ile bir süre sohbet etti daha sonra makam aracından inerek hemen yanında bulunan kafede oturanların yanına gitti, tek tek herkesle tokalaştı. Burada bulunan bir başka vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, “Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?" dedi. Erdoğan, “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" yanıtını verdi. Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow