hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT son durum… Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıkacak mı? EYT haberleri

    EYT son durum… Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıkacak mı EYT haberleri
    expand

    EYT yasası ile ilgili son dakika haberleri geçtiğimiz haftalarda yapılan görevlendirme sonrası gündemdeki yerini almıştı. TBMM’ye sunulması planlanan yöntemler de emeklilikte yaşa takılanlar tarafından merakla beklenmişti. EYT ile ilgili son dakika açıklaması ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. İşte EYT’de son durum ve konuyla ilgili yapılan açıklamalar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT haberleri emeklilikte yaşa takılanlar ve süreçteki son durumu merak eden kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bir süre önce yapılan görevlendirme sonrasında 3 farklı formül üzerinde anlaşılmış ve bu formüllerin Meclis’e sunulması kararı alınmıştı. EYT ile ilgili son açıklama ise Bakan Albayrak’tan gelmişti. İşte süreçte son durum…

    “EYT GÜNDEMİMİZDE YOK”

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kampta yaptığı sunumların ardından milletvekillerinden en çok gelen soru Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili oldu.

    Albayrak, sorulara “EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok” diye yanıt verdi.

    Albayrak’ın, sunumunda, “Seçimlerin yenilenmesi ve ekonomik saldırılar olmasaydı bugün ekonomideki veriler bizim istediğimiz noktada olacaktı. Ama çalışmalarımızı yaptık. En kısa sürede özellikle işsizlikte pozitif adımlar olacak” dediği öğrenildi.

    EYT NEDİR?

    Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. EYT sorunu 1999'da emeklilik yaşını yükselten 4447 sayılı kanun ile ortaya çıktı. 8 Eylül 1999 gününe kadar işçiler emeklilik için iki şartı yerine getirmesi gerekiyordu: Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl sigortalılık süresi ve 5000 günlük prim ödeme gün sayısı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan değişiklikle emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60'a, prim gün sayısı ise 7000 güne yükseltildi. 8 Eylül 1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58 erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen kademeli geçiş süresi getirildi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow