hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT son durum ne? Son dakika emeklilikte yaşa takılanlar haberleri

    EYT son durum ne Son dakika emeklilikte yaşa takılanlar haberleri
    expand

    EYT haberleri 4 Aralık 2019 Çarşamba günü de emeklilikte yaşa takılanların gündeminde yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda EYT Derneği yaş şartına takılanların taleplerini belirtmiş ve ardından hem hükümetten hem de muhalefetten önemli açıklamalar gelmişti. Peki, EYT son durum ne, emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren o açıklamalar neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “EYT yasası çıkacak mı?” sorusunun yanıtı bir süredir yaş şartı ile ilgili düzenlemeyi bekleyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Her fırsatta taleplerini dile getiren EYT’liler geçtiğimiz aylarda yapılan görevlendirme sonrasında büyük sevinç yaşamıştı.

    Çözüm önerilerinin masaya yatırılması ve değerlendirilmesinin ardındansa beklentilerin aksi yönünde açıklamalar gelmişti. İşte emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ve peş peşe gelen o açıklamalar…

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SON EYT AÇIKLAMASI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili son değerlendirmesi şöyle; Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu; fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir.

    BAKAN SELÇUK: SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Bakanlık olarak bizim elimizde 10 küsur analiz var. Her türlü kombinasyonu denedik. Fakat hiçbirisinin maliyeti sürdürülebilir bir maliyet değil.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow