hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT TBMM’ye geldi mi? EYT yasası haberlerinde son dakika gelişmesi

    EYT TBMM’ye geldi mi EYT yasası haberlerinde son dakika gelişmesi
    expand

    EYT yasası haberleri emekli olmak için yaş şartının dolmasını bekleyenler tarafından merakla araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise konuyla ilgili herhangi bir düzenlemenin TBMM’ye gelip gelmediği… Peki, EYT düzenlemesi TBMM’ye geldi mi? Konuyla ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. En çok araştırılanlar arsında ise ilk sıralarda EYT yasasının ne zaman çıkacağı var. Peki, EYT il ilgili yasa teklifi TBMM’ye geldi mi? Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklama geldi. İşte, EYT ile ilgili son durum…

    EYT YASASI TBMM’YE GELDİ Mİ?

    Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemenin TBMM’de onaylanması gerekiyor. Ancak hemen belirtelim ki Meclis gündeminde henüz EYT ile ilgili herhangi bir yasa taslağı bulunmuyor.

    CUMHURBAŞKANI’NDAN EYT AÇIKLAMASI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na katılmadan önce açıklamada bulunmuş ve “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" yanıtını verdi. Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT’DE SON DURUMU NOYAN DOĞAN YAZDI

    Doğan’ın yazısında EYT ile ilgili bölüm şöyle; 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda, kısa adı EYT olan emeklilikte yaşı takılanlara pek de müjdeli haber gözükmüyor. Eylül ayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT mağdurları ile görüşülmesi için Sosyal Politikalar Kurulu’nu görevlendirmişti. Bu da emeklilikte yaşa takılanlar için bir umut ışığı olmuştu. Hatta bu konuda 2020 yılında yeni gelişme yaşanacağı bile söyleniyordu.

    Ancak 2020 Yılı Programı’nda, bu konuda bir aksiyon alınacak gibi gözükmüyor. Aksine programda, sosyal güvenlikte mevcut durum özetlenirken; geçmişte uygulanan erken emeklilik ve yüksek aylık bağlama oranlarının aktüeryal dengeyi bozması nedeniyle sosyal sigorta sisteminin gelirlerinin giderlerini karşılayamadığına ve yapılan reformlara rağmen sistemin açık vermeye devam ettiğine değiniliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow