hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT’de son durum ne? Emeklilikte yaşa takılanlarda gelişme var mı?

    EYT’de son durum ne Emeklilikte yaşa takılanlarda gelişme var mı
    expand

    Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika haberleri EYT için gelecek açıklamaları merak eden kişilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Değerlendirmelerin ardından yapılan EYT açıklamaları yaş şartına takılanların beklentilerinin aksi yönünde gelmişti. Peki, EYT’de yeni bir gelişme var mı, süreçte son durum ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT haberleri ile ilgili bir süredir yeni açıklama gelmedi. Geçtiğimiz aylarda hükümet kanadından önemli isimlerden peş peşe gelen EYT açıklamaları yaş şartına takılanlarla ilgili çalışmaların sonlandırıldığı yönündeydi. Farklı alternatifler üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda EYT için uygulanacak çözüm yöntemlerinin sürdürülebilir olmadığı bilgisi paylaşılmıştı. Peki, EYT ile ilgili kim neler söylemişti?

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EYT DEĞERLENDİRMESİ

    İstanbul'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şöyle; SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor."

    BAKAN SELÇUK’TAN EYT AÇIKLAMASI

    Bakanlık olarak EYT konusunda çalışma yaptıklarını belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Bakanlık olarak bizim elimizde 10 küsur analiz var. Her türlü kombinasyonu denedik. Fakat hiçbirisinin maliyeti sürdürülebilir bir maliyet değil.” ifadelerine yer vermişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow