hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED toplantısı ne zaman? ABD Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler FED toplantısında!

    FED toplantısı ne zaman ABD Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak Gözler FED toplantısında
    expand

    Ağustos ayında FED toplantısı gerçekleşmemiş ve FED Başkanı Powell, Jackson Hole toplantısında, ekonominin beklendiği gibi gelişmesi halinde varlık alımlarını azaltmaya bu yıl başlamanın uygun olabileceğini belirtmişti. Şimdi ise milyonlarca ekonomi takipçinin gözü eylül ayı FED faiz toplantısında. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz beklentisi ne? İşte toplantı ile ilgili kararlar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi üzerinde belirleyici etkenlerden biri olan FED faiz kararının hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararları ve FED Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısına gözler çevrildi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar ile piyasalar yeni yön bulacak. 

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    FED faiz toplantısı 21-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. FED faiz kararı bu akşam FED Başkanı Powell tarafından saat 21:00 itibariyle açıklaması bekleniyor.

    FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    İşte Hürriyet gazetesi yazarı Zeynel Balcı'nın yazının konu ile ilgili kısmı

    Piyasaların yakından takip edileceği iki toplantı perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve çarşamba günü gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı olacak.  Piyasa beklentisi ağırlıklı olarak tahvil alımlarının azaltılması (tapering) yönünde bir karar çıkmayacağı yönünde.

    Fed toplantısı için ağır basan olasılık her ne kadar yeni bir karar çıkmayacağı yönünde olsa da piyasalar toplantı sonuçları konusunda bölünmüş durumda. Bir karar çıkmazsa ve güvercin tonda açıklamalar gelirse bu olumlu algılanır, tahvil alımlarının azaltılması kararı veya bu yönde bir sinyale ise olumsuz bir piyasa tepki beklenebilir. Dış piyasalardaki görünüm temkinli bir bekleyişi gösteriyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow