hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: FED toplantısı ne zaman, saat kaçta? FED faiz kararı ne olur? Gözler Temmuz ayı FED toplantı sonucunda!

    Son dakika: FED toplantısı ne zaman, saat kaçta FED faiz kararı ne olur Gözler Temmuz ayı FED toplantı sonucunda
    expand

    FED Temmuz ayı faiz kararının açıklanacağı tarih milyonlarca kişinin gündeminde. Küresel piyasalarda tüm gözler ABD'de enflasyon verisinin beklentileri aşmasının ardından ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara kilitlendi. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? İşte Temmuz ayı FED toplantı tarihiyle ilgili detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanacak faiz kararı piyasalara yeni yön verecek. Bu nedenle gözler küresel piyasalara yön verecek olan FED toplantısına çevrildi.

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    FED Toplantısı, 2021 yılında 3 kez daha gerçekleşecek. FED toplantı takvime göre bu ayki FED toplantısı 27-28 Temmuz'da yapılacak. Salı günü başlayacak toplantının çarşamba günü saat 21.00'de sona ermesi ve kararın açıklanması bekleniyor. Diğer FED toplantıları ise 21-22 Eylül, 2-3 Kasım ve 14-15 Aralık'ta yapılacak.

    TEMMUZ AYI FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    ABD Merkez Bankası, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. ABD'de hazirana ait enflasyon verisinin beklentileri aşması, FED'in varlık alımı azaltımı ve faiz artırımı süreçlerine öngörülenden daha önce başlayabileceği endişelerini artırdı. Analistler, Fed'in faizlerde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini belirterek, üyelerin geçen ay tartışmaya başladığı varlık alımlarının azaltılması ile ilgili yönlendirmenin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

    FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

    ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow