hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı 2022 ne zaman? FED faiz kararı ne olur?

    FED faiz kararı ne zaman açıklanacak FED toplantısı 2022 ne zaman FED faiz kararı ne olur
    expand

    En son aralık ayında açıklanan FED faiz kararı toplantısı gündemdeki konular arasında yer alıyor. Gözler aralık ayında yapılacak toplantıya çevrildi. FED Başkanı Jerome Powell toplantının ardından açıklamalarda bulunacak. Peki, FED faiz toplantısı ne zaman, hangi gün? İşte Ocak ayı FED faiz toplantı tarihi 2022..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki son durum sonrasında gözler FED ocak ayı faiz kararının açıklanacağı tarihe çevrildi. ABD Merkez Bankası (FED), bu yıl ilk kez yapılacak toplantıda belirlenecek faiz oranı ile piyasalara yön verecek. FED toplantısı en son aralık ayında gerçekleştirildi. ABD Merkez Bankası (FED), aralık ayında yaptığı açıklamada beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Yeni toplantı ise ocak ayında yapılacak. İşte FED faiz toplantısı tarihi..

    FED FAİZ TOPLANTISI 2022 NE ZAMAN?

    FED faiz kararı için küresel piyasalarda tüm gözler FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına kilitlenmiş durumda.  FED 2021'in son toplantısını aralık ayında gerçekleştirmiş, beklentiler doğrultusunda yüzde 0 ile 0.25 arasında sabit tutmuştu. 2022 yılının ilk FED toplantısı 25-26 Ocak'ta yapılacak. İkinci toplantı ise 15-16 Mart tarihlerinde, üçüncü toplantı da 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

    FED FAİZ KARARI 2022 NE OLUR?

    Uzmanlar, FED faiz artışına giderse doların yükselişe geçeceğini altında ise düşüş gözleneceğini belirtiyor. ABD’de enflasyonun yüzde 7 ile son 39 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla FED faiz artırım beklentileri yükseldi. FED'in mart ayından sonra faiz yükseltmesi ön görülürken, faiz artırımı, enflasyon ve bilanço küçültme ile ilgili mesajları FED toplantısının ana gündem maddeleri olacak. Ekonomi uzmanlarına göre 3-4 defa faiz artışı yönünde bir beklenti oluşmuş durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet yazarı Zeynel Balcı beklenen FED faiz kararını 16 Ocak Pazar günü köşesinde ele aldı. Balcı'nın yazısından öne çıkan kısımlar şöyle;

    ABD’de enflasyon yüzde 7 ile son 39 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu gelişmenin ardından ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz arttırım beklentileri daha da güçlendi. Mart ayından itibaren FED’den faiz arttırımlarının gelmesi bekleniyor. Bu durum dış piyasalarda kısmen de olsa fiyatlanmaya başladı.

    Son dönemde ABD Merkez Bankası (FED) kaynaklı gelişmeler öne çıkmış durumda. Kasım ayı toplantısında tahvil alımlarının azaltım süreci başlamıştı. Fed tutanakları, ardından Fed Başkanı Powell’ın son açıklamalarıyla bölge başkanlarının birbirini teyit eden görüşleri, önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını önemli ölçüde verdi. Mart ayından önce tahvil alımlarının bitirilmesi, mart ayından itibaren de faiz arttırımlarının başlaması ve 3-4 defa faiz artışı yönünde bir beklenti oluşmuş durumda. Faiz arttırımının daha önce başlayabileceği tahmininde bulunan Fed yetkilileri de yok değil. Ayrıca bilanço küçültmeden söz edenler de var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow