hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED toplantısı 2022 ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Gözler kritik kararda!

    FED toplantısı 2022 ne zaman FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta Gözler kritik kararda
    expand

    Belirli tarihlerde düzenlenen FED toplantısı için mayıs ayı faiz kararı açıklama tarihi yaklaştı. FED faiz kararının açıklanmasına az bir zaman kala FED’in nasıl yol izleyeceği merak ediliyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faizi yükseltecek mi? İşte FED faiz kararı açıklama tarihi 2022..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED belirli tarihlerde düzenlenen toplantıların ardından faiz kararını açıklıyor. ABD Merkez Bankası’nın mayıs ayında açıklayacağı faiz kararı için geri sayım başladı. Ekonomiyi yakından takip eden milyonlarca kişinin gündeminde küresel ekonomiye yön veren FED faiz kararı yer alıyor. ABD Merkez Bankası son toplantısının ardından faiz artırımını gitmişti. Yapılan açıklama ile faiz aralığı %0,25-0,50 seviyesi yükseltildi.

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ABD Merkez Bankası(FED) yeni toplantısı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. FED faiz toplantısı 3-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Toplantının ardından alınan FED faiz kararının 4 Mayıs saat 21:00’de açıklanması bekleniyor.

    FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    FED Yöneticilerinden Lael Brainard, enflasyonda daha fazla yükseliş olabileceğini, bunun daha hızlı faiz artışını gerektirdiğini söyledi. Enflasyondaki yukarı yönlü risklere işaret eden Brainard, "FED, enflasyonu düşürmek için para politikasını düzenli olarak sıkılaştırmaya devam edecek. Mayıs toplantısından itibaren de bilanço hızlı şekilde küçültülecek." dedi.

    FED toplantısı 2022 ne zaman FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta Gözler kritik karardaKansas City FED Başkanı Esther George da FED'in faiz oranlarını mayısta yarım puan artırmasının bir seçenek olacağını belirterek, "Bence 50 baz puanlık faiz artırımı, diğer şeylerle birlikte dikkate almamız gereken bir seçenek olacak. Bilançonun politika faizi artışlarıyla birlikte nasıl hareket edeceğini düşünmeye çok odaklandım." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, tutanaklarda mayıs ayı toplantısında faiz artırımları ve bilanço küçültme konusunda izlenecek yola dair ipuçlarının aranacağını söyledi. Piyasada, FED'in yüzde 80 ihtimalle mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, söz konusu olasılığın artması ile piyasalardaki oynaklığın hızlanabileceğini ifade etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow