hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed tutanaklarına göre daha küçük faiz artırımları yakında

    Fed tutanaklarına göre daha küçük faiz artırımları yakında
    expand

    Piyasaların büyük ölçüde parasal sıkılaşmasının yoğunluğunu azalmasını beklediği Fed'in Kasım toplantısından gelen tutanaklara göre, bazı yetkililer, oran artışlarının finansal istikrar ve ekonomi üzerindeki etkisine ilişkin endişelerini dile getirdi. Kararın “yakında” daha düşük faiz oranı artırımlarına geçmesi tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yayınlanan Fed toplantı tutanaklarına göre, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yetkilileri bu ayın başlarında, politikanın ekonomi üzerindeki etkisini değerlendirirken daha küçük faiz oranları artışlarının yapılması gerektiği konusunda anlaştı.

    Son haftalarda çok sayıda yetkilinin yaptığı açıklamaları yansıtan Fed'in toplantı özeti, daha küçük oranlı artışların geleceğine işaret etti. Piyasalar, faiz oranlarını belirleyen FOMC ararının art arda dört kez 0,75 puanlık artışın ardından Aralık ayında 0,5 puanlık bir artışa geri adım atmasını bekliyor.

    Tutanaklarda, “Katılımcıların önemli bir çoğunluğu, artış hızında yavaşlamanın yakında uygun olacağına karar verdi” denilirken daha küçük artışların politika yapıcılara art arda gelen faiz artırımlarının etkisini değerlendirme şansı vereceğine dikkat çekildi.

    Fed'in bir sonraki faiz kararı 14 Aralık.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow