hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fiba ve ERGO arasında stratejik iş birliği anlaşması

    Fiba ve ERGO arasında stratejik iş birliği anlaşması
    expand

    ERGO Emeklilik ve Hayat’ın hisselerinin Fiba Emeklilik ve Hayat’a devri ve ERGO Sigorta ile Fibabanka arasında uzun süreli banka sigortacılığı anlaşması yapılması konularında iki taraf arasında anlaşma sağlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiba ve ERGO arasında gerçekleştirilen stratejik iş birliği ERGO Sigorta Grubu’na ait ERGO Emeklilik ve Hayat’ın tüm hisselerinin Fibaemeklilik’e devri, imzalanan ikinci anlaşma ise, acente gücüne bankasürans kanalının gücünü de ekleyen ERGO Sigorta’nın hayat-dışı ürünlerinin bundan böyle Fibabanka’da da satışa sunulmasını kapsıyor.

    "Sağlam adımlarla büyüyoruz.”

    Fiba Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
    “Fiba Grubu olarak faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde adımlarımızı her zaman üç temel kriter doğrultusunda atıyoruz: Bunlardan ilki müşteri memnuniyeti, ikincisi yenilikçi yaklaşım, üçüncüsü de pazarın doygunluk oranı. Geniş ticari yelpazedeki başarımızı, bu üç kriteri uyumlu şekilde yürütebilmemize borçluyuz. Bireysel Emeklilik sektörü, doygunluk oranı açısından henüz son derece elverişli ve her geçen gün de kıdem tazminatı ve otomatik katılım gibi yeni alternatiflere açık hale geliyor. Dünyada ve ülkemizde ekonomik ve sosyal dalgalanmalar olsa da her yıl daha çok insanımız, geleceğini teminat altına almak istiyor. Burada önemli olan, benzerler arasında sıyrılarak fark yaratabilmek. İşte yenilikçi yaklaşım kriteri de burada devreye giriyor. Müşterilerimize sunduğumuz her ürün ve hizmetin ‘butik’ olmasına ve sektöre yeni bir değer katmasına özen gösteriyoruz. Fibaemeklilik ile kısa sürede geldiğimiz nokta, diğer kriterleri müşteri memnuniyetine dönüştürebilmemizin sonucu.

    ERGO gibi uluslararası dev bir markanın Türkiye’de faaliyet gösteren emeklilik ve hayat şirketini satın alarak bireysel emeklilik ve hayat sigortacılığı alanında bir büyük adım daha attık, bu yeni açılım ile birlikte bünyemize katacağımız müşterilerimize ve acente ağımıza yatırım yaparak daha da büyük bir organizasyon haline gelmeyi planlıyoruz. Resmi onay süreci tamamlandıktan sonra, ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş. artık Fibaemeklilik bünyesine katılmış olacak. ERGO ile aynı zamanda stratejik bir iş birliğine gidiyoruz. Bundan böyle ERGO’nun hayat-dışı sigorta tarafında yer alan tüm ürünleri, Fibabanka şubelerinden satın alınabilecek. Hem alım-satım anlaşmamızın hem de stratejik iş birliğimizin tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum. Fiba Grubu, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da benzer fırsatları değerlendirmeye ve faaliyet gösterdiği sektörlerde sağlam adımlarla büyümeye devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiba ve ERGO arasında stratejik iş birliği anlaşması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ”Fiba Grubu’yla stratejik iş birliği"

    “ERGO Türkiye olarak, faaliyetlerimizi, ana hissedarımız Munich Re ve ERGO Sigorta Grubu’nun güveni ve tam desteğiyle, sürdürülebilir karlı büyüyen ve önde gelen hayat-dışı sigorta şirketlerinden biri olma hedefiyle sürdürüyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz dönemde, stratejik önceliklerimiz doğrultusunda faaliyet gösterdiğimiz alanlarda iş planlarımızı ve önceliklerimizi yeniden değerlendirmiş, bunun sonucunda da önemli bir karlılık ve büyüme potansiyeli olduğuna inandığımız Hayat-dışı sigortacılık alanındaki odağımızı daha da güçlendirme kararı almıştık. Bu stratejimiz doğrultusunda, Fiba Grubu’yla bir stratejik iş birliği anlaşması yaptık. Bu iş birliği çerçevesinde ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş hisselerinin, başta finans sektörü olmak üzere pek çok farklı sektördeki başarılı yatırımlarıyla iş dünyasında oldukça önemli bir itibara sahip olan Fiba Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş.’ye devredilmesine karar vermiş bulunuyoruz. Yine bu iş birliği kapsamında pazardaki gücümüzü daha da artırmak için Fibabanka ile hayat-dışı ürünlerimizin müşterilerimize sunulabileceği uzun vadeli bir anlaşma yaptık. Acente ve Müşteri Odaklı bir şirket olarak Türkiye Sigorta pazarının büyüme potansiyeline çok inanıyoruz. Bu pazarda sürdürülebilir karlı büyüme hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Biz sahip olduğumuz finansal güç ve uzman yönetim kadromuz ile müşterilerimize ve iş ortaklarımıza en kaliteli hizmeti vermek üzere faaliyetlerimize hız kesmeden ve daha da güçlenerek devam edeceğiz”.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiba ve ERGO arasında stratejik iş birliği anlaşması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyüme hamlesi

    Fibaemeklilik ve Hayat Genel Müdürü Ömer Mert ise büyüme hamlesini şu sözlerle değerlendirdi:

    “Fibaemeklilik ve ERGO Sigorta Grubuna ait, ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş. arasındaki alım-satım anlaşması, 16 Mart 2016 tarihinde imzalandı. İlgili kamu kurumlarından gereken onayların alınması sonrasında, Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş., ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin yüzde 100 hissesini devralacak. Resmi sürecin tamamlanmasını takiben iki şirketin birleşmesi için başvuru yapılacak ve şirketler, Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş. adı altında birleşecek. Birleşmenin 2016 ortasında tamamlanmasını bekliyoruz."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow