hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finans dünyasının en güçlü kadınları listesinde bir Türk yönetici

    Finans dünyasının en güçlü kadınları listesinde bir Türk yönetici
    expand

    Finans sektöründe üst düzey yöneticilerin güvenilir haber kaynağı olan American Banker, Bankacılık ve Finans sektöründeki En Güçlü Kadınlar 2020 listesini açıkladı. American Banker, Elif Bilgi Zapparoli’yi 2020 yılında finans dünyasının en güçlü kadınları arasında gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl 18’inci kez açıklanan listede Bank of America Küresel Sermaye Piyasaları Eş Başkanı Elif Bilgi Zapparoli de yer aldı. 10 yılı aşkın süredir Bank of America bünyesinde görev yapan Zapparoli, finans dünyasının en güçlü 25 kadını arasına girdi.

    New York'ta yaşayan Zapparoli, Bank of America'nın dünya genelindeki müşterilerine hizmet vermek için çeşitli iş kollarında iş birliği yapan küresel bir ekibin liderliğini yürütüyor.

    Geçtiğimiz yıl içerisinde Zapparoli, müşterilere daha hızlı geri dönüş ve daha düşük fiyatlar sunmak için yapay zekâ, makine öğrenimi, robotik ve otomasyon kullanma çalışmalarının yönetilmesine önemli katkı sağladı.

    Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil eden Zapparoli, ayrıca Bank of America'nın çevresel, sosyal ve yönetim uygulamalarının da genişletilmesinde büyük rol oynadı.

    Bank of America’ya 2010 yılında Türkiye ülke yöneticisi olarak katılan Zapparoli, ayrıca Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı ve Küresel Varlık Fonları yöneticiliği görevini de yürüttü. Zapparoli 2016’da Hong Kong’a yerleşerek Bank of America Asya Pasifik Küresel Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı eş başkanı olarak görev yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bank of America'ya katılmadan önce Zapparoli, kurucusu olduğu EFG Istanbul Securities şirketinin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. 2004 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından dünya genelinde “Geleceğin 100 Küresel Lideri” arasında gösterilirken, 2020 yılında ise American Banker tarafından seçilen” Finans Sektörünün En Güçlü Kadınları” arasında yer aldı.

    Bank of America'nın çeşitliliği destekleyici çalışmalarına önemli ölçüde zaman ayıran Zapparoli, şirketin Kadın Liderlik Konseyi danışmanlığını yapmanın yanı sıra, şirketin yıllık Küresel Kadın Konferansı'nın düzenli katılımcısı.

    2006 Yılından bu yana Türkiye’de Yatırım Bankası olarak faaliyet gösteren Bank of America’nın Türkiye ülke yöneticiliğini Banu Başar yürütmektedir.

    Daha fazla bilgi için Bankacılık ve Finans Sektöründeki En Güçlü Kadınlar 2020 linkine tıklayınız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow