hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch'ten referandum açıklaması

    Fitchten referandum açıklaması
    expand

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 16 Nisan'daki referanduma sonrası açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 16 Nisan'da gerçekleşen anayasa referandumun ülkenin kredi notu açısından negatif bir politik değişimin parçası olduğunu, ancak pozitif ekonomik reformlara olanak sağlayabileceğini belirtti. Raporda Türkiye'nin siyasi ve güvenlik koşullarının 2016 yılında ekonomik performansı darbelediği belirtildi. AKP'nin ekonomik reform programı hazırladığı ancak son yıllarda sadece bir kısmının uygulandığına dikkat çekildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in siyasi belirsizliğin sonlanmasıyla reformların Mayıs'tan sonra ivmeleneceğini söylemesi hatırlatıldı. 2019 yılının sonuna kadar seçim olmayacağı, bu durumun ekonominin politik gündemine geri dönmesine neden olacağı ifade edildi.

    Açıklamada "Yapısal sorunları düzeltecek ve dış kırılganlıkları azaltacak reformların uygulanması kredi notu için pozitif olur" değerlendirmesine yer verildi. Kamu ve dış finansmanda kötüleşmenin ve dış finansman kırılganlıklarının artmasının da not için negatif olacağı vurgulandı.

    Raporda bir sonraki kredi notu gözden geçirme tarihinin 21 Temmuz olduğuna da yer verildi.

    Fitch, Ocak ayında Türkiye'nin kredi notunu bir basamak düşürerek, yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmiş ve BBB-'den BB+ seviyesine düşürmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow