hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelir vergisi ödemeleri için son gün ne zaman? Bakanlık duyuru yaptı!

    Gelir vergisi ödemeleri için son gün ne zaman Bakanlık duyuru yaptı
    expand

    Yıllık gelir vergisi ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı normal şartlarda 31 Mart’ta sona eren ödemelerin tarihinin uzatıldığını duyurdu. Peki, gelir vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Corona virüsü tedbirleri kapsamında hem sağlık hem de ekonomi alanın yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Bu bağlamda ekonomik alandaki bir gelişme de yıllık gelir vergisi ödemeleri ile ilgili yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı normal şartlarda 31 Mart’ta sona erecek ödemeler için belirlenen son günün uzatıldığını duyurdu.

    GELİR VERGİSİ ÖDEMELERİ SON GÜNÜ NE ZAMAN?

    Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan duyuruda, 31 Mart'a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 30 Nisan gün sonuna kadar uzatıldığı aktarıldı. 2019 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesinin 1-31 Mart tarihlerinde verilmesi gerekiyordu. Geçen yıla ilişkin kazançlara yönelik verilecek beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisinin ise mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmesi öngörülüyordu.

    Yapılan açıklamayla birlikte vergi yükümlüleri hem beyannamelerini 30 Nisan 2020 tarihine kadar bildirebilecek hem de gelir vergisi ödemelerini bu tarihe kadar yatırabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow