hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrol 63 doların üzerinde

    Brent petrol 63 doların üzerinde
    expand
    KAYNAKAA

    Dün 63,31 dolardan güne başlayan ve en yüksek 63,88 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 63,37 dolardan açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrolün varili, saat 09.04 itibarıyla yüzde 0,18'lik bir artışla 63,49 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili ise 57,36 dolardan alıcı buldu.

    Rusya'nın en büyük petrol üreticisi Rosneft'in Başkan Yardımcısı Pavel Federov'un dün yaptığı "petrol üretimini azaltan ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bazı OPEC dışı ülkelerin desteklediği üretimde kısıntı anlaşmasının 2018'den sonraya da uzatılabileceği" açıklamasının, piyasaları olumlu etkilemesi bekleniyor.

    Bu arada, ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimi hakkında gösterge olarak kabul edilen Baker Hughes'un yayımladığı haftalık verilere göre, Amerika'da aktif petrol kulelerinin sayısı bir önceki haftaya göre 4 adet azalarak 747 adet oldu.

    Analistlere göre, sondaj kule sayısında 4 haftalık yükselişin ardından yaşanan bu gerileme de petrol fiyatlarında yükselişi destekleyebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrolde teknik olarak 63,52 ile 63,57 dolar aralığının direnç, 63,42 ile 63,47 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow