hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Capital 500 Araştırması Ödülleri sahiplerini buldu

    Capital 500 Araştırması Ödülleri sahiplerini buldu
    expand

    Bu yıl 17.si düzenlenen ve 8 ayrı kategoride 25 ayrı şirkete ödüllerin verildiği "Capital 500 Araştırması Ödülleri" sahiplerini buldu. Türkiye'nin en büyük şirketi Tüpraş seçilirken; onu OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları (THY) takip etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vodafone ve Ferco İnşaat'ın sponsorluğunda düzenlenen "Capital 500 Araştırması Ödül Töreni" dün akşam Conrad Otel'de yapıldı.

    Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

    Törende konuşan Bakan Fikri Işık, "Dijital devrimden sonra dünyanın dönüş hızı inanılmaz arttı. Hepimiz kendi hayatımızdan biliyoruz aslında. Ortalama 70-75 yıllık ömürde zannediyorum biz şu anda belki normal şartlarda 250-300 yıla sığacak bir konsantrasyonla yaşıyoruz" dedi.

    Türklerin aldığı yabancı şirketler

    İhracatın son aylarda normal seyrine dönmeye başladığına dikkati çeken Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Etrafımız yangın yeri Irak'a ihracatımız azaldı, şimdi normale dönmeye başladı. Suriye'de ciddi problem var ama ihracatımız normal seyrine dönmeye başladı. Ben buraya mal satacağım deyince, kuzeyden giremiyorsanız güneyden giriyorsunuz, batıdan giriyorsunuz, başka bir yerden giriyorsunuz ve sokuyorsunuz. Bu açıdan son derece girişimci bir toplumuz ve şu anda ihracat yapmadığımız bir tek ülke yok dünyada.

    Dünyanın her ülkesiyle ticaret yapıyoruz. Bu inanılmaz bir şey... Bu Türk iş dünyasının ne kadar başarılı olduğunun da bana göre en önemli göstergesi. Biz hükümet olarak sizin önünüzü açmak, sizin başarılarınıza destek vermek ve ülkenin kalkınmasına bu noktada katkıda bulunmak açısından elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz."
     
    TÜPRAŞ Türkiye'nin en büyük şirketi seçildi

    Türkiye'nin en büyük şirketleri kategorisinde ödül kazanan şirketler Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları (THY) olarak sıralanırken; cirosunu en çok artıran şirketler, Ewe Enerji, Odaş Elektrik Üretimi ve Genpower Jeneratör oldu.

    En çok kar eden şirketler, Turkcell Grup, Anadolu Efes Biracılık ve Enka İnşaat şeklinde sıralanırken; karını en çok artıran şirketler kategorisinde, Balıkesir Elektromekanik, Hugo Boss Tekstil ve Zorluteks Tekstil oldu.

    En çok ihracat yapan şirketler, Tüpraş, Ford Otosan ve Arçelik; ihracatını en çok artıran şirketler kategorisinde, Akyürek Tüketim Ürünleri, Eti Bakır ve Kerim Çelik Mamülleri ödüle layık görüldü.

    En çok istihdam sağlayan şirketler, Türk Telekom Grup, Arçelik, BİM Birleşik Mağazaları ve LC Waikiki Mağazacılık; istihdamını en çok artıran şirketler kategorisinde Esan Eczacıbaşı, Aksa Jeneratör, Limak Yatırım yer aldı.

    Ödülleri şirketleri adına üst düzey temsilcileri alırken, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da ödül veren kişiler arasında bulundu.
     
    Kıraç'tan yerli otomobil mesajı

    Törende onur ödülünü ise Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç aldı. Kıraç, ödülü alırken yaptığı konuşmasında, "Otomotivde yerliye ihtiyaç var. O yerliyi ilk ben yapmak istiyorum" ifadesini kullandı.

    Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Bu sene başından itibaren mühendisliği tamamen bize ait yerli vasıtalarımızı çıkarıyoruz. Bunlar ilk önce otobüs ailesi olacak. Çünkü ekonomi için bir yerden biraz para kazanmamız lazım. Yoksa öbür macera olamaz. Göreceksiniz taksiyle geleceğiz, onun için çalışıyoruz. 270 mühendisi olan bir yapının içinde mücadele olan ve gördüğünüz vasıtalara artık mühendisliği dahil tamamen yerli olarak biz yapacağız.

    Bu bir mücadele, inanın bu mücadelede Türk ismine ihtiyaç var. Bunu yapmak lazım, muhakkak ki yabancılarla ortaklıklarımız da devam edecektir. Ama Türk ismi gereklidir." İnan Kıraç, aldığı ödülün Suna Kıraç'a ait olduğunu söylerken duygulandı.

    Tören toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow