hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Contemporary Istanbul 11. yılında

    Contemporary Istanbul 11. yılında
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi eserlerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul, 11. yılında yeni seçici kurulu ve değişen yapısıyla gelişiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akbank Sanat ana sponsorluğunda 3-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı, Türkiye ve dünyanın önde gelen çağdaş sanat galerilerini ve eserlerini İstanbul’da bir araya getirecek.

    10 yıldır çağdaş sanatın kendine özgü dinamizmiyle gelişen ve yenilenen Contemporary Istanbul, 11. yılına alanının etkin isimlerinden oluşan altı kişilik bir seçici kurul ve tasarımı ele alacak yeni bölümüyle merhaba diyor.

    Katılımcı galerileri belirleyecek olan yeni Seçici Kurul’da Haldun Dostoğlu, Andrea Bellini, Nathalie Mamane Cohen, Nicholas Baker, Gregor Hose ve Marc-Olivier Wahler bulunuyor.

    23. İstanbul Caz Festivali programı açıklandı

    Contemporary Istanbul 11. yılında

    “CI DESIGN”

    Contemporary Istanbul’un en çok ilgi çekmesi beklenen bölümlerinden biri de “CI DESIGN”. Sanat ve tasarım galerileri ilk kez konuk olacakları “CI Design” çerçevesinde, bu yıl tasarımcı Susan McMurrain direktörlüğünde sanatseverlerle buluşacak.

    Tasarımın koleksiyonerler için öne çıkan bir ilgi alanına dönüşmesiyle birlikte “CI Design” bölümü, sanatçı, tasarımcı ve mimarlar tarafından özel olarak üretilen mobilya, aydınlatma, mücevherat ve fonksiyonel sanat objelerine odaklanacak.

    CI Design, bu yıl İstanbul Tasarım Bienali ve diğer uluslararası tasarım konferanslarının yarattığı sinerji ile eş zamanlı olarak izleyiciyle buluşacak.

    Türkiye’de tasarım dünyasının gelişimine büyük önem veren Susan McMurrain,  Shigeru Ban, Bruce Mau, Erwan Bouroullec, Marcel Wanders ve Antonio Citterio gibi dünyaca ünlü tasarımcı, mimar ve düşünce adamlarını ağırladığı etkinliklerin yanı sıra küratörlüğünü üstlendiği sanat ve tasarım sergilerini hayata geçirdi.

    CI Design, Susan McMurrain yönetiminde fonksiyonel sanat ve tasarım alanında yeni bir platform sunmanın yanında koleksiyonerler için yeni ve heyecan verici olanaklar yaratacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow