hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erik ile kirazın fiyatı Cumhuriyet altınıyla yarışıyor

    Erik ile kirazın fiyatı Cumhuriyet altınıyla yarışıyor
    expand

    Kayseri'de 25 yıldır manavlık yapan Atilla Yıldız, manavına yazlık meyveleri getirterek satışa sundu. Yıldız, eriğin kilogramının 650 TL, kirazın kilogramının ise 550 TL olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meyve Park işletmecisi Atilla Yıldız, Aralık ayında yazlık meyveleri getirterek satışa sundu.

    Yıldız'ın ayrıca erik ve kirazın kutularına çeyrek altın takması dikkat çekti.

    Yıldız getirttiği yazlık meyvelerle ilgili olarak, "Şu anda mevsim itibariyle 2013'ün son günleri Aralık ayındayız. Malum Türkiye'nin her tarafında kış var. Şu anda tezgahlarımıza da yazlık meyveleri getirdik. Yazlık meyveler arasında şeftali, çağla, nektari, böğürtlen, kiraz, erik, yani yaklaşık 9 - 10 çeşit yazlık meyvelerimiz mevcut. Bunları özel sipariş üzerine, aş eren kişiler ve hasta olan kişiler için getirtiyoruz" diye konuştu.

    Meyvelerin pahalılığına dikkat çeken Yıldız, "Bu meyveleri 100 gramlık paketler halinde 65 - 70 TL'ye satıyoruz. Bugün cumhuriyet altını malum 560 TL'ye intikal ediyor. Şu anda elimde gördüğünüz eriğin kilogramı 650 TL, kirazın kilogramını da 550 TL'ye satıyoruz. En çok rağbet edilen yazlık meyveler erik ile kiraz. Onun ardından şeftali, kayısı, şeftali dut gibi meyveler geliyor. Biz işletme olarak bütün meyveleri getirtiyoruz. Yani kışın yazlık, yazında kışlık meyveler işletmemizde mevcuttur" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow