hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havada kriz çözüldü

    Havada kriz çözüldü
    expand

    HAVA-İŞ sendikasının on gün önce yapılan Olağan Genel Kurul sonrası yeni seçilen Ali Kemal Tatlıbal başkanlığındaki yönetimi, 15 Mayıs 2013’te başlayan grevde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam saatlerinde THY Genel Müdürlük binasında bir araya gelen işveren ve sendika yetkilileri anlaşmaya vardıklarını, geniş açıklamanın daha sonra yapılacağını bildirdiler.

    Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal Genel Müdürlük binasından ayrılırken yaptığı kısa açıklamada “İmzalar atıldı. Her şey hayrımıza olacak. Herkesi işe alacağız" dedi.

    Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve yönetim kurulu üyeleri, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yu dün makamında ziyaret ederek tanışmıştı.

    Tanışma toplantısı ile ilgili olarak sendika tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Samimi bir havada geçen görüşmede Genel Başkan Tatlıbal yeni göreve gelen Yönetim Kurulu’nun talepleri doğrultusunda grevin bitirilerek iş barışının yeniden sağlanmasının ilk hedefleri olduğunu belirtti.“

    Geniş açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağı bildirildi.

    Hava-İş'ten açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, sendika genel başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve yönetim kurulu üyeleri ile THY yönetimi arasında yapılan görüşmelerde mutabakata varıldığı belirtilerek, sözleşmenin 1 Ocak 2013 - 31 Aralık 2015 tarihlerini kapsayacak şekilde imzalandığı kaydedildi.


    Açıklamada görüşlerine yer verilen Tatlıbal, "çatışan değil çalışan bir sendika" sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, "305 arkadaşımızın tekrar işine dönmesi ve grevdeki mağduriyetin giderilip tüm üyelerimizi kucaklamak üzere müzakereleri yürüttük ve mutlu sona ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.

    Anlaşmayla ilgili bilgi de veren Tatlıbal, şunları kaydetti: "Yapılan anlaşmaya göre ücretlere 1 yıl yüzde 5 + yüzde 3, takip eden yıllar içinse her altı ayda bir yüzde 3 oranında ücret artışı yapılacaktır. Enflasyonun yüzde 3'ten yüksek olması halinde fark 6 aylık dilimler halinde ücretlere yansıtılacaktır. Tüm üyelere bir defaya mahsus olmak üzere 2013 yılında çalıştıkları gün sayısına orantılı olarak 5.500 TL brüt ödeme yapılacaktır.
    Sosyal yardım ödemesinde ve diğer sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde edilmiştir. Kabin memurlarının yeni işe girişlerinde uygulanan 'part-time' çalışma kaldırılmıştır. 'Rev 3 Uçuş Prosedürü'nün kaldırılması hususunda da mutabakat sağlanmıştır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow