İnternet oyunlarına vergi geliyor

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Türkiye'de aylık milyonlarca dolar ciroya ulaşan online oyun sektörünün vergilendirilmesi için Maliye Bakanlığı'na başvurdu.
Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, sektördeki vergi kayıplarının her geçen gün artması nedeniyle önceki gün Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvurduklarını söyledi.
Şimşek, Türkiye'de binlerce ücretli üyesi olan "Knight Online" adlı internet oyunundan örnek verdi.
Vergilendirilme olmadığı için internet kafelerde oynatılmasının TİB ve İçişleri Bakanlığı'nca yasaklandığını ancak şirketin bu karara yargıya başvurarak itiraz ettiğini anlattı.
Şirketin 2008 yılında Türkiye aylık cirosunun 1 milyon doların üzerine çıktığına dikkat çeken Şimşek, itirazın reddedilmesini istediklerini söyledi.
Şimşek, "Bu tablodan da anlaşıldığı üzere sektörden kazanılan milyonlarca dolar vergilendirilmeksizin yurtdışına çıkıyor" dedi.