hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsteyene Cadillac isteyene Anadol

    İsteyene Cadillac isteyene Anadol
    expand

    Kullanıcılardan gelen talep üzerine Sahibinden.com'un kurduğu Kiralık Araçlar kategorisinde bulunan 5 bin 800 kiralık otomobil ilanının 924'ü, filo olarak da kiralanabilecek şekilde sunuluyor.

    Sahibinden.com Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Emre Erşahin, daha önce vasıta ana kategorisine ait her kategorinin altında satılık ve kiralık olarak 2 farklı bölümün yer aldığını, kullanıcıların önce araç tipini seçip, sonra detaylı arama yoluyla ikinci bir kriter daha seçerek kiralık araçları görüntüleyebildiğini anlattı.

    Erşahin, bu yapının aynı listede tüm kiralık araçların görüntülenmesini zorlaştırdığına değindi.

    Erşahin, Kiralık Araçlar kategorisinin hizmete girmesiyle, kullanıcıların aradıkları kiralık araca daha kolay ulaşabildiğini, detaylı kategori yapısı sayesinde kiralayabilecekleri araç alternatiflerini hızlı ve bir arada görebildiğini söyledi.

    Mayıs ayında hizmete sunulan kategorinin, kullanıcılar tarafından ilgi gördüğünü ve ilan sayısının her geçen gün yükseldiğini belirten Erşahin, sadece 2 ayda kategoride bulunan ilan sayısının, yüzde 230 oranında artış gösterdiğini vurguladı.

    Erşahin, arama sonuçlarına bakıldığında, özellikle temmuz ayının ikinci haftasında büyük artış gözlendiğinin altını çizdi.

    Otomobilden motosiklete, plakalı karavanlardan lüks yatlara, sürat teknelerinden helikopterlere kadar birçok alternatifinin yer aldığı kategoride en fazla otomobillerin ilgili gördüğünü dile getiren Erşahin, en çok aranan ilk üç otomobil markasını, BMW, Audi ve Mercedes şeklinde sıraladı.

    Her hafta ortalama 400 ilan girişi

    Emre Erşahin, kategori dahilinde şu an yaklaşık 8 bin 800 ilan bulunduğunu ve kategoriye her hafta ortalama 400 yeni ilan girişi yapıldığını, en fazla ilanın da otomobil alt kategorisinde yer aldığını söyledi.

    Otomobil kategorisinde 50 farklı markaya ait 5 bin 800'den fazla ilan bulunduğunu kaydeden Erşahin, "Cadillac'tan Ferrari'ye, Toyota'dan Anadol'a kadar her bütçe ve zevke uygun alternatiflere ulaşmak mümkün. Bu kategori ayrıca, araç kiralama hizmeti veren firmalar tarafından da büyük ilgi görüyor. Firmalar bu bölümde daha etkin yer alabilmek için birbirleri ile yarışıyorlar" diye konuştu.

    Erşahin, Kiralık Araçlar kategorisindeki ilanların hızla artığına işaret ederek, kategorinin birçok araç kiralama hizmeti veren firma tarafından da tercih edildiğini ve yavaş yavaş filo girişlerinin hızlandığını gözlemlediklerini ifade etti.

    5 bin 800 kiralık otomobil ilanının 924'ünün, filo olarak da kiralanabilecek şekilde sunulduğunu açıklayan Erşahin, sahibinden.com'da araç kiralama hizmeti veren firmaların çoğalmasına paralel olarak, bu sayının artacağına inandıklarını söyledi.

    Erşahin, sahibinden.com'daki ikinci el ve sıfır vasıta ilanlarındaki genel artış gibi, kiralık araçlar kategorisinde de benzer gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, "Özellikle tatil dönemlerinde ve tatil yörelerinde platformumuz aracılığıyla araç kiralayan tatilcilerin sayısının giderek arttığını gözlemliyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow