hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıdem tazminatında uzlaşma sağlanamadı

    Kıdem tazminatında uzlaşma sağlanamadı
    expand

    Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, kıdem tazminatı sisteminde değişiklik konusunda hükümet, işçi ve işveren arasında uzlaşma sağlanamadığını, değişikliğin uzlaşıyla gerçekleşmeyeceğinin kesinleştiğini belirterek, bu konunun şimdilik gündem dışı kaldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma Bakanı Faruk Çelik dün Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK ile; alt işverenlik, esnek çalışma gibi alanlarda çalışma hayatındaki aksaklıkların giderilmesi için yapılabilecekler konusunda son kez toplandı; ancak taraflar herhangi bir konuda uzlaşamadı.

    Toplantıda, kıdem tazminatında fona dayalı bir sisteme geçilmesi, bütün çalışanların kıdem tazminatından faydalanabilmesinin sağlanması, kıdem tazminatına hak kazanma koşulları gibi konular da gündemdeydi.

    Reuters'ın sorularını yanıtlayan Kavlak, yapılan toplantının, üzerinde çalışılan konularla ilgili son toplantı olduğunu belirterek, "Kıdem tazminatı sisteminde değişiklik konusunda tarafların uzlaşıyla bir sonuca ulaşamayacağı kesinleşti. Hükümet daha önce 'işçi-işveren uzlaşamazsa biz dayatma yapmayacağız, rafa kalkacak' demişti, buna göre kıdem konusu şimdilik gündem dışı kaldı" diye konuştu.

    Kavlak, "Hükümetin bu yasama döneminde bu düzenlemeyi getireceğini düşünmüyorum" dedi.

    İşçi ve işveren sendikalarından yetkililer, hükümetin, kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemeleri TBMM'ye göndermese bile; alt taşeronlukla ilgili diğer bazı düzenlemeleri işçi ve işveren arasında uzlaşı aramaksızın TBMM'ye gönderebileceğini belirtiyor.

    Bir sendika yetkilisi, toplantıda Çelik'in de bu yönde görüş belirttiğini kaydederek, "İşçi tarafının taşeronlukla ilgili çözüm önerilerini işveren tarafı kabul etmiyor; ama Bakan Çelik, 'bu konunun çözülmesi lazım, gerekirse biz hazırlayalım, Meclis'e sevk edelim' görüşünde" diye konuştu.

    Öte yandan, bu ay sonuna kadar karar alması gerek Asgari Ücret Tespit Komisyonu da 2014 yılı asgari ücreti üzerinde henüz bir uzlaşıya varamadı.

    Dün ikinci toplantısını gerçekleştiren komisyon, 23 Aralık'ta üçüncü kez toplanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow