hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "KOBİ koçları" geliyor

    KOBİ koçları geliyor
    expand

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın başlattığı çalışmayla KOBİ'ler, belgeli danışmanların vereceği taktiklerle büyüyecek.

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOBİ'lerin artık belgelendirilmiş kişilerden danışmanlık hizmeti alacağını belirterek, "Artık önüne gelen 'Ben KOBİ danışmanıyım, gel sana danışmanlık hizmeti vereyim' diyemeyecek" dedi.

    Bakanlığın başlattığı çalışmayla KOBİ'ler, belgeli danışmanların vereceği taktiklerle büyüyecek. KOBİ danışmanlığı uygulamasını hayata geçirecek bakanlık, böylelikle istismarları da önleyecek.
     
    "KOBİ koçları", KOBİ'lere rekabet güçlerini artıracak, büyümeleri için yol gösterecek, yeni pazarlara açılmasını sağlayacak taktikler verecek, karşılaştıkları sorunlar karşısında çözüm önerileri sunacak. Danışmanlar, bir anlamda aile hekimleri gibi çalışacak.

    Bakan Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonra kimin ne hizmeti verdiğinin belli olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Danışmanlık adı altında birçok kişi KOBİ'leri peşlerine takıyor, doğru yanlış birtakım bilgilerle onları yönlendiriyor. Yanlış istikamete yönlendirenler de var, bunları bilemiyoruz. Şimdi tüm bu sorunların önüne geçmek için KOSGEB'e yeni bir görev yükledik. Bu konuda Mesleki Yeterlilik Kurumuyla çalışılıyor. KOBİ'ler bundan sonra belgelendirilmiş danışmanlardan ve bu danışmanlarla çalışan danışmanlık şirketlerinden hizmet alacaklar."

    Ergün, "Yeni uygulamayla birlikte, artık her isteyen ben 'KOBİ danışmanıyım' diye hizmet sunamayacak. KOBİ'lerimizin nitelikli danışmanlardan hizmet alması sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow