hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otacı bitkisel kozmetik ürünleriyle Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya açıldı

    Otacı bitkisel kozmetik ürünleriyle Ortadoğu ve Uzakdoğuya açıldı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bitkisel ürünler alanında Türkiye'nin önde gelen markalarından olan OTACI, 25 ülkeye yaptığı ihracatında şimdi de Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya da ekledi. 1955 yılında bitkisel pastille üretime başlayan Otacı, ihracat yolculuğuna, bitkisel kozmetik ürün gamını da ilave etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz aylarda Hong Kong'da önceki hafta ise Dubai'de düzenlenen sağlık ve kozmetik fuarında Otacı ürünlerine yoğun ilgi gösterildi. Kurtsan Holding çatısı altında yer alan Otacı'nın 2017 yılı hedefinin "Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerine bitkisel kozmetik ürünler satarak Türkiye'nin ihracat bayrağını dalgalandırmak" olarak açıklandı.

    Kurtsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Kurt, dünyanın en önemli kozmetik ve sağlık ürün markalarının bir araya geldiği "Dubai Arab Health 2017" ile "Cosmoprof Asia Exhibition" fuarlarında büyük ilgi gördüklerini söyledi. Aylin Kurt "Bu yıl hedefimiz bitkisel kozmetik ürün ihracatımızda Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkeleri olacak. Her iki bölgede bitkisel ürünler hakkında tüketiciler yüksek bilince sahip. Otacı ürünleri de dünya standardında. Ürünlerimiz yüksek beğeni ile karşılaştı. Talepler oluşmaya başladı" dedi.

    Uzakdoğu ve Ortadoğu'da yaptıkları pazar araştırmalarında bitkisel kozmetik alanında verimli sonuçlar elde ettiklerini kaydeden Aylin Kurt şunları söyledi: "Arap ülkelerine bugüne kadar bitkisel pastil ihracatı yapıyorduk. Markamız uzun süredir biliniyor. Arap ülkelerinden şimdi de bitkisel kozmetik ve şampuan talepleri geliyor. Tüketiciler bilinçli. Dolayısıyla bizim ürünlerimiz Uzakdoğu ve Ortadoğu'daki tüketicilerin aradığı kalitede."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Otacı 2017'de de iddialı

    Aylin Kurt, doğal bitkisel kozmetik ürünler pazarında 2017'de de iddialı olduklarını belirterek, iki yeni ürün gamını raflara çıkardıklarını söyledi. "Bitkisel şampuan" ve "meyveli şampuan" gamında tüketicilere yenilikler sunduklarını söyleyen Aylin Kurt şöyle devam etti: "Bitkisel şampuanlar 6 çeşit ve 1 adet saç kreminden oluşuyor. Meyveli şampuan serisi de 4 ayrı şampuandan oluşuyor. Araştırmalarımızda gençlerin bitki veya meyve kokulu şampuanları tercih ettikleri ortaya çıktı. Bunun için gençler için tamamen doğal meyveli şampuanlar ürettik. Biz de 300'den fazla istihdamımız ve öz sermaye ile büyümeye devam ediyoruz. Bu yıl da ciromuzda en az yüzde 10 artış hedefliyoruz."

    Otacı aralarında Almanya, Rusya, KKTC, Azerbaycan, Lübnan, Libya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yer aldığı 25 ülkeye ihracat yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow