hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin ilk 'helal kozmetik belgesi' verildi

    Türkiyenin ilk helal kozmetik belgesi verildi
    expand
    KAYNAKAA

    Türk Standardları Enstitüsünden (TSE) ilk "helal kozmetik belgesi"ni alan firma, BioBellinda Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Pazarlama AŞ. oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TSE'den yapılan açıklamaya göre, enstitü 2014 yılında başlatılan helal kozmetik belgelendirme hizmetleri kapsamında, ilk belgeyi BioBellinda Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Pazarlama AŞ'ye verdi. Firma helal kozmetik belgesini, ağız bakım ürünlerinden çocuk ve yetişkinler için diş macunları kapsamında aldı.

    Avrupa ülkelerine ihracat yapan firma, helal kozmetik belgesini diğer kozmetik ürünleri için de almak için hazırlık yapıyor. Ürünlerde, helal kozmetik kriteri, hammaddesi ve menşeinden başlamak üzere tüketim safhasına kadar, işleme, imalat, ambalajlama, depolama, taşıma,dağıtım, tanıtım ve pazarlama dahil olmak üzere ürünün ve uygulama aparatlarının imalatının her aşamasında uyulması gereken genel kuralları kapsıyor.

    Helal kozmetik pazarı, Türkiye'nin ihracatında önemli bir payı olan Ortadoğu ülkelerinde, yılda yüzde 12 düzeyinde artıyor. Özellikle Müslüman ülkelerin yoğun olduğu coğrafyalarda, her geçen yıl katlanarak büyüme gösteren helal kozmetik pazarı, dünya kozmetik sektöründe önemli bir paya sahip bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow