hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni teşvik paketi ne zaman başlayacak?

    Yeni teşvik paketi ne zaman başlayacak
    expand

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, teşvik paketinin başlangıç tarihiyle ilgili düzenleme yapılabileceğini belirterek, "Haziranın 15'i ya da temmuzun 1'i (2011) kararnameye eklenebilir" dedi.

    Bakan Ergün, KOBİ'lere yönelik olarak Türk Patent Enstitüsü (TPE) konferans salonunda düzenlenen "Hezarfen Medikal Ankara Projesi" tanıtım töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Yeni teşvik paketinin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2012 olmasıyla ilgili eleştirilere dair soruya Ergün, şu yanıtı verdi:

    "Daha kararname yayımlanmadı. Sadece tanıtım yapıldı. Kararnamede gerekli revizyonlar yapılır. Biz seçimden sonra teşvik paketinin revize edileceğini, yatırımcılardan yatırımlarını durdurmamalarını istemiştik.

    Haziranın 15'i ya da temmuzun 1'i (2011) kararnameye eklenebilir. Bu tarih, kararnameye eklendiğinde bu konuyla ilgili tartışma sona erecektir. Bu büyük bir problem değil."

    İşadamı İshak Alaton'un yerli otomobille ilgili "yerli otomobil rüya, çöpe atın gitsin" şeklinde açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ergün, "Biz otomobil üretiyoruz ama kendi markamızı yaratmış değiliz. Bizim isteğimiz kendi markamızı yaratmak. Bunun için 'şu ülke ya da markayla rekabet edemeyiz' dememeliyiz. Bugün Nokia'nın geçileceğini kim tahmin edebilirdi ama geçildi. Kimin kimi ne zaman geçeceği belli olmaz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow