hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs TCMB faiz beklentisini açıkladı

    Goldman Sachs TCMB faiz beklentisini açıkladı
    expand

    Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta vereceği faiz kararında değişikliğe gitmeyeceği öngörüsünde olduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman Sachs, "fiyatlama davranışına yönelik riskler sürerken", Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta vereceği faiz kararında değişikliğe gitmeyeceği öngörüsünde olduğunu bildirdi. TCMB, 27 Temmuz Perşembe günü toplanacak. Goldman Sachs, açıklamasında, bankanın, geç likidite faizini yüzde 12.25, gecelik borçlanma faizini yüzde 9.25'te ve şu an kullanımda olmayan 1 haftalık repo faizini yüzde 8'de tutmasını beklediğini belirtti. Bu faizler, bankanın 15 Haziran'daki toplantısında da değişmemişti.

    Rönesans'tan Hollanda'ya 1 milyar euroluk proje

    Goldman'ın açıklamasında, enflasyondaki aşağı yönlü sürprizler ve Fed ve Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen güvercin yorumlarla desteklenen kur göz önünde bulundurulduğunda, Türk Lirası'na küresel faktörlerden gelen aşağı yönlü baskıların hafiflediği kaydedildi.

    Goldman Sachs, bunun yanı sıra, Türkiye'de manşet enflasyonun Temmuz ayında tek haneye ineceğini, ancak sonra bir kez daha yükselerek Ekim ayında yüzde 11 seviyesinin hemen aşağısında zirveye ulaşacağı beklentisinde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow