hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google cinsiyetçi mühendisi işten attı

    Google cinsiyetçi mühendisi işten attı
    expand

    Google'da üst düzey pozisyonda çalışan kadın sayısının erkeklere oranla daha az olmasını kadın ve erkekler arasındaki biyolojik farklardan kaynaklandığını savunan bir çalışanın işine son verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google’da çalışan yazılım mühendisi James Damore, şirketinin çeşitlilik politikalarına karşı yazdığı bildirinin geçtiğimiz hafta sonu içerisinde internette hızla yayılması sonrası işten çıkarıldı.

    Damore yayınladığı bildiride teknoloji sektöründe çalışan kadın ve erkek sayısındaki farklılıkların biyolojik temelli olduğunu ve kadınların erkeklere göre ruhsal sorunlar yaşamaya daha yatkın olduğunu savundu. Etnik azınlıklara veya kadınlara teklif edilen programların, onların yerine ideolojik farklılıkları olan insanlara teklif edilmesi gerektiğini de savunan Damore, asıl kendisi gibi muhafazakar düşüncede olan çalışanların ayrımcılığa maruz kaldığını iddia etti.

    ‘Cinsiyetçi basmakalıp düşünceleri sürdürmesi nedeniyle kovulduğu açıklanan Damore, şirketle ilişiğinin kesildiğini doğruladı. Kovulmasının ardından açıklama yapan Damore, ‘Google, istedikleri herkesi kovabilmelerine izin veren süper esnek (illegal) politikalar uyguluyor.’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Pazartesi günü çalışanlarına gönderdiği e-posta ile yorumun Google'ın şirket kurallarına uymadığı gerekçesiyle çalışanın görevine son verildiğini duyurdu. (Hürriyet)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow