hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Habersiz kesintiye hakem 'iade' dedi

    Habersiz kesintiye hakem iade dedi
    expand

    Kredi limitinizi düşürmek istediğinizde banka, ‘sigorta poliçesi’ adı altında kesinti yapamaz. Hesabınızda kesinti yapıldığını gördüğünüzde ise hemen tüketici hakem heyetine başvurun. Paranızı kaptırmayın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankalar, tüketiciden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BBDK) yönetmeliğinde yer alan fiyatlar dışında herhangi bir ücret alamaz. Alınacak bütün ücretlerde de tüketicinin onayının olması zorunlu. Buna rağmen bazı bankaların son dönemlerde tüketicinin de bilgisi olmadan yönetmelikteki ücretler dışında kesintiler yaptığı belirtiliyor. En son olay Kahramanmaraş’ta yaşandı.

    Sigorta Poliçesi

    Onikişubat ilçesinde yaşayan S.B. maaş hesabı olan bankadaki 8 bin liralık kredili mevduat hesabının (KMH) limitinin 5 bin liraya düşürülmesini istedi. Banka, tüketicinin kredili mevduat hesabını 5 bin liraya indirdi. S.B. daha sonra banka hesaplarını incelediğinde, kendisinin bilgisi olmadan kredili mevduat hesabından ‘sigorta poliçesi’ adı altında 106.31 liranın kesildiğini fark etti.

    Tüketiciye iade

    İlçe Hakem Heyeti’ne müracaat eden S.B, kendisine bilgi verilmeden ferdi kaza sigortası yapılarak poliçesi düzenlendiğini belirtti. Talebin yerinde olduğu kanaatine varan hakem heyeti, bankanın kestiği sigorta ücretinin iadesini kararlaştırdı. Bankanın hakem heyetinin kararı üzerine hesaptan kesilen 106.31 lirayı iade ettiği öğrenildi. (Posta)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow