hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hac başvurusu nasıl yapılır, 2020 hac kuraları ne zaman çekilecek?

    Hac başvurusu nasıl yapılır, 2020 hac kuraları ne zaman çekilecek
    expand

    Hac önkayıt başvuru işlemleri geçtiğimiz günlerde Diyanet tarafından başlatıldı. Hac başvurusu için belirtilen sürenin tamamlanmasının ardından 2020 hac kurası için geri sayım başlayacak. Peki, hac kuraları ne zaman çekilecek ve başvurularda son gün ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hac başvuruları ile ilgili detaylar 2020 yılında gerçekleştirilecek olan kuraya katılmak isteyen hacı adayları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, hac kayıtları için son gün ne zaman, süreç hangi tarihte tamamlanacak?

    HAC ÖNKAYIT BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan bilgilendirmede yer alan detaylara göre 2020 yılı hac önkayıt başvuru ücreti 25 TL olarak belirlendi. Kuradan vazgeçen ya da kura sonucu açıklandığında kesin kayıt hakkı elde edemeyen adayların ücretleri geri ödenmeyecek. 

    ÖNKAYIT BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

    İnternet bankacılığı ya da banka şubeleri aracılığıyla ödeme yapılabilecek olan anlaşmalı bankalar şöyle; Albaraka, Halkbank, Kuveyt Türk, PTT, Türkiye Finans, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım.

    HAC KURASI KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

    Geçtiğimiz yıllarda kuraya katılan ve başvurusu sonucunda kesin kayıt hakkı elde edemeyen adayların önkayıtları yani kayıt yenileme işlemleri Diyanet tarafından otomatik olarak yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖNKAYIT DURUMU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    BAŞVURULARDA SON GÜN NE ZAMAN?

    Hac kayıtları için başvurularını gerçekleştirmek isteyen adayların işlemlerini 13 Aralık’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

    BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

    HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

    Kutsal topraklara dini görevini yerine getirmek için başvuruda bulunan hacı adaylarının kurası bu yıl 9 Ocak 2020 tarihinde çekilecek.

    HAC KAYIT REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow