hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, enflasyon beklentisi yüzde kaç?

    Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, enflasyon beklentisi yüzde kaç
    expand

    Memur ve emeklilerin gözü zam oranı için bu ay enflasyon rakamlarında olacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zamlar da netleşmiş olacak. Peki, haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman, hangi gün açıklanacak, AA enflasyon beklenti anketi belli oldu mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce emekli ve memur TÜİK’den gelecek enflasyon açıklamasına kilitlenmiş durumda. Emekliler önümüzdeki ay hem enflasyon farklı nedeniyle zam alacaklar hem de Kurban Bayramı nedeniyle emekli ikramiyesi elde edecekler. Memurlar ise 6 ayda bir gerçekleşen zam oranını öğrenecekler. Peki, memur ve emeklinin merakla beklediği rakamlar hangi tarihte açıklanacak?

    HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU MU?

    Anadolu Ajansı’nın ekonomistlerin katılımı ile gerçekleştirdiği enflasyon beklenti anketi henüz yapılmadı. Önümüzdeki hafta içerisinde anketin gerçekleşmesi ve enflasyon beklentisinin duyurulması bekleniyor.

    Öte yandan TÜİK tarafından açıklanacak rakamlar sonrasında da haziran ayı enflasyonu belli olacak. Haziran ayı rakamlarınınsa 5 Temmuz’da açıklanacağı tahmin ediliyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmesi halinde haberimizde yerini alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow