hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hindistan en hızlı büyüyen büyük ekonomi olmaya devam ediyor

    Hindistan en hızlı büyüyen büyük ekonomi olmaya devam ediyor
    expand

    Resmi verilere göre, Hindistan ekonomisi Temmuz-Eylül çeyreğinde yüzde 6,3 oranı ile diğer tüm ülkelerdeki büyümeyi geçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hindistan Ulusal İstatistik Ofisi (NSO) tarafından yayınlanan geçici tahminlere göre, Hindistan'ın mevcut mali yılın Temmuz-Eylül çeyreği için gayri safi yurt içi hasılası (GSYİH) yıllık bazda yüzde 6,3 arttı.

    Hindistan Merkez Bankası (RBI) bu ayın başlarında yayınladığı raporda, aynı dönem için yüzde 6,1 ile yüzde 6,3 arasında bir büyüme oranı öngörüyordu.

    Yeni veriler, GSYİH'nın 2021-22 döneminde ilgili çeyrekte yüzde 8,4 artarken, bir önceki çeyrek olan 2022-23 Nisan-Haziran döneminde yüzde 13,5 büyüme kaydettiğini gösteriyor.

    Ayrıca, rapor tarım sektörünün Temmuz-Eylül döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,6 büyüdüğünü ve geçen yılın aynı döneminde kaydedilen yüzde 3,2'ten iyileştiğini gösteriyor.

    Ancak ülkede imalat sektörü, ilk mali çeyrekteki yüzde 4,8'lik büyümeyi tersine çevirerek ve bir önceki yılın aynı çeyreğindeki yüzde 5,6'lık büyüme hızının oldukça gerisinde kalarak yüzde 4,3 daraldı. İstihdam yaratan inşaat sektörü yıllık yüzde 6,6 faaliyet artışı kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow