hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hisarcıklıoğlu: Dünyanın en hızlı büyüyen 3 ülkesinden biriyiz

    Hisarcıklıoğlu: Dünyanın en hızlı büyüyen 3 ülkesinden biriyiz
    expand

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen 3 ülkesi arasına girdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsun’da Türkiye Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla “Üreten Samsun’un Yıldızları” ödül töreni düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, “En fazla ihracat yapanlara, vergi verenlere ve yerli malı belgesiyle üretim yapan yaklaşık 150 kişiye ödül verildi.

    Programda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Hisarcıklıoğlu, “2016 yılında ülke olarak başımıza gelenler başka hiçbir ülkenin başına gelmedi. Başka ülkelerin başına gelseydi eğer onlar 5-10 seneden önce ayağa kalkamazlardı. Ama biz gittik dedik ki başımızda böyle bir sıkıntı var ve iç piyasayı canlandırmamız lazım. Bununla beraber, hükümetimiz beyaz eşya mobilya ve konutta KDV ile ÖTV’yi kaldırdılar. Peki bize faydası ne oldu? Tüketim arttı. Son 6 aydaki beyaz eşya ve mobilyadaki artış yüzde 30, konut satışlarındaki artış ise yüzde 10 oldu. Türkiye bir başarı hikayesi yazdı. İlk 3 ay itibariyle büyüme oranımız artı yüzde 5 çıktı. Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 3 ülkesi arasına girdik” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Samsun'un ülkemizdeki yeri farklı"

    Samsun hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, “Samsun ülkemiz için yeri çok farklı bir şehir. Türkiye’nin kurtuluşunun müjdelendiği yer samsun. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki Samsunun yeri unutulamaz. Bugün başımız dik yaşıyorsak Samsun’da yanan meşale ve İstiklal ruhu sayesindedir. Atatürk Samsun’u güzel anlatmış. Başka söze gerek yok. Diyor ki Samsunlunun gözündeki vatanperverliği ve fedakarlığı görünce ülkemin geleceğiyle ilgili ümidim inanca dönüştü. Bu aslında Samsunlu için iftihar edilesi bir sözdür. Allah ecdadımızın mirasını korumamız için bize güç versin. Allah bize çok güzel topraklar vermiş. Ama sadece bereketli toprakla iş olmuyor. Türkiye’nin markalaşmış şehirlerine bakın. Eğer bir ilde o şehrin ileri gelenlerinin yürekleri bir atıyorsa o şehirler markalaşır. Bugün Samsun’da bu var. İşte esas başarı hikayesi bu birliktelik sayesinde bereketleniyor. Ben idareci yönden Samsun’un şanlı olduğunu söylemek istiyorum. Büyükşehir Belediye başkanımız marka bir isimi. 2 tane belediye başkanı vardı biri Kayseri’de biri de Samsun’daydı. Bu Samsun işini biliyor. Bunlara sahip çıkmak kendinize sahip çıkmak demektir. Mevzu Samsun olunca bu şehrin önde gelen isimleri hep beraberler. Eğer yürekler birlikte atarsa sırtınız yere gelmez. Allah bizi yaratırken bize beyin vermiş ki farklı düşünelim diye. Ama ortak akılla birlikte hareket etme kültürünü yakaladığımızda ileriye gidiyoruz. Zaten camilerde de her Cuma, ‘Tutup düşünesiniz diye size öğüt veriyor’ diye vaaz vermiyorlar mı? Samsun’daki olimpiyat organizasyonunu da Samsun başarıyla tamamladı. Bu organizasyon sadece bu şehrin değil, Türkiye’nin gururuydu. Bugün Allah’a çok şükür Samsun Ticaret Borsam ve Samsun Sanayi Odası Paris, Londra gibi yerlerle eş değerde hizmet veriyor. Hepsini kutluyorum” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programda, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de selamlama konuşması yaptı.
    Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.
    Programa ayrıca, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, vali yardımcıları kaymakamlar ve oda başkanları katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow