hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı

    İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı
    expand

    İngiltere’de ikinci çeyreğe ilişkin büyüme verisi açıklandı. Ocak-Mart döneminde yüzde 0,8 büyüme kaydeden İngilttere ekonomisi, Nisan-Haziran döneminde yüzde 0,1 oranında daraldı. Böylece İngiltere'de pandemi döneminden sonra ilk kez daralma gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,1 oranında daraldı. Ülke ekonomisi, hem imalat hem de hizmetlerdeki düşüşün etkisiyle ikinci çeyrekte pandemiden bu yana ilk kez küçüldü.

    Söz konusu döneme ilişkin beklenti yüzde 0,2 daralma şeklindeydi.

    Ulusal İstatistik Ofisi, Haziran ayında GSYİH'nın yüzde 0,6, hizmetlerin yüzde 0,5, imalat sektörünün yüzde 1,6 ve inşaatın yüzde 1,4 düştüğünü söyledi.

    İngiltere Merkez Bankası, İngiltere'nin bu yılın sonuna doğru resesyona gireceğini ve gerilemenin gelecek yılın tamamı boyunca süreceğini tahmin ediyor. Bankanın 40 yılı aşkın bir süredir görülen en yüksek enflasyon oranıyla başa çıkmak amacıyla faiz oranlarını 50 baz puan artırmasının ardından konuşan Başkan Andrew Bailey, GSYİH'nın muhtemelen 2023'te yüzde 1,25'e ve 2024'te.yüzde 0,25'e düşeceğini söylemişti.

    Ülkede enflasyonun son veri olan Temmuz'da yüzde 9,4'e çıktığı açıklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow