hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran’dan Bitcoin ve kripto paralar ile uluslararası ödemeler için yeni hamle

    İran’dan Bitcoin ve kripto paralar ile uluslararası ödemeler için yeni hamle
    expand

    İran, kripto para ticaretine dair önemli düzenlemeler yaptı. Son dönemde Avrupa ile nükleer anlaşma görüşmelerini hızlandıran ülke, ithalat için Bitcoin ve kripto para birimleri ile ödeme çalışmalarını tamamladığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran, finans ve bankacılık sektörüne uygulanan ABD yaptırımlarını aşmak için bir önlem olarak ithalat için kripto para biriminin kullanımını resmen onaylıyor.

    İran Ticaret Bakanı Seyid Reza Fatemi Amin, Tahran yönetiminin dolar ve euro yerine kripto para birimlerinin kullanılabilmesine yönelik düzenlemelerin tamamlandığını açıkladı. Ülke Ağustos başlarında da kripto para ile 10 milyon dolar değerinde ilk uluslararası ticareti gerçekleştirmişti.

    “Yakıt ve enerjinin nasıl sağlanacağı ve lisansların nasıl atanacağı ve verileceği dahil olmak üzere kripto varlıklarla ilgili tüm konular tasarlandı” diyen Bakan’ın açıklamasına ek olarak, Ticaret Bakan Yardımcısı Alireza Peymanpak da, "Eylül sonuna kadar kripto para birimleri ve akıllı sözleşmelerin kullanımı hedef ülkelerle dış ticarette yaygın olarak kullanılacak" dedi.

    2019'da İran Merkez Bankası ülke içinde kripto para ticaretini yasaklamış ancak hükümet ithalat için ödeme yapmak için bitcoin gibi kripto para birimlerinin kullanılmasına izin vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow