hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş dünyasının itibar karnesi açıklandı

    İş dünyasının itibar karnesi açıklandı
    expand

    The Brand Age Dergisi ve Xsights Araştırma şirketi iş birliğinde gerçekleşen "İş İnsanları İtibar Araştırması" sonuçları yayımlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katılımcıların en çok tanıdıkları iş insanlarının başında Acun Ilıcalı (yüzde 46) geliyor. Acun Ilıcalı'yı sırasıyla; Rahmi Koç (yüzde 41), Ali Koç (yüzde 39), Ali Ağaoğlu (%33) ve Güler Sabancı (yüzde 32) takip ediyor. Katılımcılar nezdinde, en çok tanınan beş iş insanı arasında yönettikleri markaya/şirkete olumlu etkisi en yüksek olan isim ise Güler Sabancı (4,1/5) olarak göze çarpıyor. Güler Sabancı, kadınlar (yüzde 37) ve C1 SES grubu mensubu katılımcılar (%46) tarafından daha fazla itibarlı bulunurken Ali Koç'un da erkekler (yüzde 37) nezdinde daha itibarlı bulunduğu görülüyor.

    Katılımcılar, kurumu temsil eden kişilerin sosyal medyada en çok gelecek ile ilgili öngörülerini (3,7/5), marka ile ilgili bilgileri (3,7/5) ve destek olduğu yardımseverlik projelerini paylaşmasını (3,7/5) destekliyor. Sonuç olarak tüketiciler yöneticilerin politik fikirlerini ya da özel hayatına dair şeyleri sosyal medya hesaplarında paylaşmalarını istemiyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow