hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş gücüne katılımda kadınlar erkeklerden daha istekli

    İş gücüne katılımda kadınlar erkeklerden daha istekli
    expand
    KAYNAKAA

    Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Metin Ülgen Kaya, istihdam garantili mesleki eğitim kursları ve iş başı eğitim programlarına kadınların erkeklerden daha çok ilgi gösterdiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının politikaları çerçevesinde Kırşehir'de istihdam garantili ve garantisiz mesleki eğitim kursları girişimcilik eğitim programları ve iş başı eğitimleri verildiğini ifade etti.Kurslar sayesinde bir çok kişinin iş sahibi olduğunu dile getiren Kaya, bu  gelişmelerin yaklaşık 6,5 yılı kapsayan istatistik bilgilerine de yansıdığını vurguladı.

    İş garantili ve garantisiz mesleki eğitim kursları, girişimcilik programı ve iş başı eğitim programı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kaya, kurs ve eğitim programlarına kadınların erkeklerden daha çok ilgi duyduğunu bildirdi.

    Kaya, şunları kaydetti:

    "2011-2016 yıllarında istihdam garantili mesleki eğitim kurslarından yararlanan toplam kişi sayısı 496. Bunlardan 395'i kadın, 101'i de erkek. İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına aynı yıllarda katılan toplam kişi sayısı 985, bu kişilerden 616'sı kadın, 369'u erkek. Bu yılın ilk 6 ayında ise 107 kişi kursa katıldı. Kursiyerlerin 103'ü kadın, 4'ü erkek."

    Girişimcilik eğitim programlarına da kadınların yoğun bir ilgisi oluğuna dikkati çeken Kaya, bu yılın ilk 6 ayında programlardan yararlananların sayısının 200'ü bulduğunu, 97 erkeğe karşılık 103 kadının kurslardan faydalandığını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırşehir'de işe yerleştirme oranlarının da giderek arttığına vurgu yapan Kaya, "2016 yılı Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu işe yerleştirme yüzde 48,1 iken, bu yılın ilk 6 aylık dönemde işe yerleştirme 64,4'e çıkmıştır. Ayrıca kadın katılımcıların yüksek oranda arttığı görülmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow