hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşbaşı eğitim programı nedir, şartları neler?

    İşbaşı eğitim programı nedir, şartları neler
    expand

    Dün toplanan kabinede ekonomiye yönelik önemli konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işbaşı eğitim programıyla ilgili açıklamaları sonrasında detaylar merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon ve yükselen fiyatlar karşısında vatandaşa desteklerinin süreceğini belirterek, işbaşı eğitim kapsamında 3 veya 6 ay prim desteğinin bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi. Peki, İşbaşı eğitim programı nedir, şartları neler? İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşbaşı eğitim programı nedir sorusu ise Erdoğan’ın açıklamaları sonrası gündeme geldi. Ek istihdama destek sağlanması yönünde atılan en önemli adımı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işbaşı eğitimi kapsamında 3 veya 6 ay işçilerin sosyal prim desteklerini Çalışma Bakanlığının karşılayacağını söyledi.

    İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

    "İş başı eğitim kapsamında mevcut çalışanların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay kapsamında sosyal prim desteklerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. İşverenlerimizi istihdam garantili yeni işbaşı programımızdan yararlanmaya çağırıyorum."

    Ayrıca işbaşı eğitim programı şöyle tanımlanıyor; Mesleki deneyimi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir. Ayrıca, program ile birlikte işverenler işe alacakları kişileri, kendi işyerlerinde yetiştirmektedirler.

    İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI ŞARTLARI NELER?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞKUR'un internet sitesinde işbaşı eğitim programı şartları şöyle açıklanıyor;

    İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak

    15 yaşını tamamlamış olmak

    İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak

    Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak

    Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak

    İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak

    Emekli olmamak

    Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

    Tüm ortaöğretim, yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de programa katılabilmektedir. Ayrıca, işsizlik ödeneği alanlar da program katılımcısı olabilmektedir.

    En az 2 sigortalı çalışanı bulunan, Kuruma kayıtlı olan ve mevzuatta yer alan diğer şartları sağlayan ve belirlenen sektörlerde faaliyette bulunan işverenler, sigortalı sayılarının %30’una kadar katılımcı talep edebilmektedir.

    İşbaşı eğitim programı kapsamında işverenlerin en az %50 istihdam yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda işverenlerin, programa katılanların en az %50’sini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az iki katı kadar süreyle istihdam etmesi gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow