hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı süresi uzatıldı mı?

    Haberler... İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor İşten çıkarma yasağı süresi uzatıldı mı
    expand

    Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında bir süredir işten çıkarma yasağı uygulanıyor. İşçinin iş kaybı yaşamasını önlemek amacıyla işten çıkarma yasağı süresi belirli aralıklarla uzatılıyor. Peki, işten çıkarma yasağı ne zaman bitecek, süresi uzatıldı mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşten çıkarma yasağı süresince çalışanı işten çıkaran işverene 1 asgari ücret brüt tutarı kadar cezai işlem uygulanıyor. Ceza ödemek istemeyen işverenler kısıtlama süresi boyunca işten çıkarma yasağını uygulamayı sürdürüyorlar. Peki, yasak ne zaman bitecek ve süresi uzatıldı mı?

    İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK, SÜRESİ UZATILDI MI?

    Cumhurbaşkanlığı'nın "4857 Sayılı İş Kanununun Geçici 10 uncu Maddesinin Birinci ve İkinci Fıkralarında Belirtilen Sürelerin 17/1/2021 Tarihinden İtibaren İki Ay Uzatılmasına Dair Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Buna göre 17 Ocak 2021’den itibaren 2 ay daha uzatılan işten çıkarma yasağı 17 Mart 2021’de sona erecek. Tarih yeniden uzatılmazsa bu tarihten itibaren çalışanı işten çıkaran işveren ceza ödemeyecek.

    Çalışanın işten çıkarılmasını önlemek amacıyla uygulamaya alınan ücretsiz izin maaş desteği ve kısa çalışma ödeneği de destek olarak ödeniyor.

    Bu kapsamda kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) alınan son kararla  birlikte 2021 Mart sonuna kadar uzatılmıştı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow