hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstihdam ödülü iş dünyasına

    İstihdam ödülü iş dünyasına
    expand
    KAYNAK DHA

    Antalya Valisi Münir Karaloğlu, istihdam seferberliğinde Türkiye ikincisi olan Antalya'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başbakan Binali Yıldırım tarafından sunulan ödülün gerçek sahibinin iş dünyası olduğunu belirterek, ATSO Başkanı Davut Çetin'e devretti. Antalya'da 2017 yılı için 150 bin kişilik bir istihdam hedefi belirlenmişti; gerçekleşen istihdam rakamı ise 183 bin kişi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Valisi Münir Karaloğlu, istihdam seferberliğinde Türkiye ikincisi olan Antalya'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başbakan Binali Yıldırım tarafından sunulan ödülün gerçek sahibinin iş dünyası olduğunu belirterek, ATSO Başkanı Davut Çetin'e devretti.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl başlattığı Milli İstihdam Seferberliği'nde Antalya, 183 bin yeni istihdam sayısıyla İstanbul'un ardından Türkiye ikincisi oldu. Geçen yıl aralık ayında Ankara'da düzenlenen törenle Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın ikincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın elinden aldı.

    Ödülü iş dünyasına verdi

    Vali Karaloğlu, Antalya'nın gösterdiği bu başarı ve kazanılan ödül nedeniyle iş dünyasının temsilcileriyle ATSO Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Törene Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO Başkanı Davut Çetin, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ile iş dünyasını temsilen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Törende Vali Karaloğlu, Antalya adına takdim edilen ikincilik ödülünü, istihdamı sağlayan iş dünyasını temsilen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin'e takdim etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Münir Karaloğlu, mücadelenin sadece askeri alanda ordular arasında olmadığını belirterek, “Dünyada esas mücadele, esas kavga ekonomide veriliyor. İşte o kavgada ülke olarak yerimizi almak, sağlamlaştırmak için toplumun her kesimine görevler düşüyor" dedi.

    Antalya'nın hedefi 150 bindi

    Türkiye'de işsizlik oranı çift hanelere çıktığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı milli seferberliği hatırlatan Vali Karaloğlu, “'81 il valimize talimat veriyorum, kentlerindeki ekonomik dinamikleri de harekete geçirerek 81 ilimiz bu seferberliğe katkı koysun' diye bizlere talimat verdi. Biz de bu sözleri talimat olarak aldık ve şubat ayında önemli bir toplantı yapmıştık. Sizlerden almış olduğumuz veri ve önerilerle Antalya 2017'de yeni istihdam olarak ne kadar koyar diye bir çalışma yapmıştık. 150 bin rakamı yakın hedef, uzak hedef olarak da 200 bin rakamını hep beraber kararlaştırmıştık" dedi.

    183 bin yeni istihdam

    O toplantıdan sonra olaya tersinden, negatif yönünden bakanların 'Turizm bu kadar kötüyken Antalya bu rakamları nasıl yakalayacak? Vali beyi de yanıltıyorlar' dediklerini hatırlatan Karaloğlu, “Ama biz bu şehre, potansiyeline, iş insanına da güvendik, güveniyoruz, güveneceğiz. Bu şehir üretim kapasitesiyle, var olan potansiyeliyle Türkiye'yi hedeflerine taşıyacak çok önemli merkezlerden bir tanesidir. 150 bin olarak belirlediğimiz yeni istihdam hedefimiz 183 bin kişi olarak gerçekleşti" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödülün gerçek sahibi iş dünyası

    Antalya'nın bu seferberliği iyi bir yerde tamamladığını belirten Karaloğlu, “Külliyede ödül töreni oldu. Ödülü sizler adına, bu kentin valisi olarak üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan tüm iş insanları adına aldık. Ama biz bugün ödülü gerçek sahiplerine teslim etmek üzere bu toplantıyı düzenlendik. Bu ödülün gerçek sahibi sizlersiniz. İstihdamı da, üretimi de, ihracatı da sağlayan bu kentte gece gündüz çalışan iş insanlarımızdır" dedi.

    Seferberlik 2018'de de sürecek

    O toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni hedefler ortaya koyduğunu da hatırlatan Vali Karaloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız milli seferberlik kampanyasının 2018'de de güçlenerek, teşvik ve destekleri artırarak devam edeceği müjdesini verdi. Yeni teşvikler belirlenince tekrar bilgilendirme toplantısı yapacağız. Bu seneki teşviklerde geçen sene olduğu gibi yine yeni istihdam sağlayanlara 760 TL olan SGK prim ve vergisi bu sene yaklaşık 900 TL olarak devlet tarafından ödenecek. İlaveten özellikle arge çalışmaları, bilişim sektörü, kadın, genç ve engelli istihdamıyla esnafa yönelik çok büyük teşvikler var. Bunların tamamının amacı üretmeden kalkınma olmaz. Daha çok üretim, daha çok istihdam ve ihracat yapabilecek atmosferi oluşturmak için hükümetimiz bu teşvikleri sağlıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yılki hedef 200 bin olabilir

    Geçen seneki kampanyaya destek veren tüm iş insanlarına teşekkür eden Vali Münir Karaloğlu, “Allah onlardan razı olsun. Bir insanın işe alınması bir aileyi kurtarıyor. İnsanların evlerine aş, geçim kaynağı oluyor. Bu seferberliğe katılan tüm dostlarımızı tebrik ediyorum. 2018 hedef rakamı için herkes kendi sektörüyle ilgili inşaat, turizm, imalat sektörlerinde bir çalışma yapacak. Ona göre de genel hedef belirlenecek. Hedefi olmayanın varacak yeri olmaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 yılı Milli İstihdam Seferberliği kampanyası için teşvikler netleştikten sonra Antalya'nın bu yılki istihdam hedefi de belirlenecek ve bu hedefin 200 bin kişi dolayında olması tahmin ediliyor.

    Nüfusa oranla Antalya birinci

    Antalya'nın istihdam seferberliğinde fiilen Türkiye birincisi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Hepimize gurur vermiştir. Nüfus oranı itibariyle İstanbul'la mukayese edildiğinde Antalya'nın Türkiye birincisi olduğu oldukça açıktır. Bu iş dünyamız, esnaf, tüccarımızın bu meseleye ne kadar sahip çıktığının göstergesidir. Tüm iş dünyasına, esnafa teşekkür ediyorum. Bu başarı ödüllendirilmiştir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak istihdam seferberliğine istihdam ofisimizde çok ciddi katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yapılan başvuruları belediyemiz, bağlı şirketler veya ihtiyaç olan özel sektöre yönlendiriyoruz" dedi.

    İş dünyası yeni seferberliğe hazır

    Geçen yıl Türkiye'de toplam 1.5 milyonluk yeni istihdamda 183 bin kişiyle Türkiye ikincisi olan Antalya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllendirildiğini anlatan ATSO Başkanı Davut Çetin ise “Şimdi bir seferberlik daha düşünülüyor. Ordumuz Afrin'de savaşırken bizim de istihdam seferberliğini yeniden devam ettirmemiz lazım. İşsizlik oranımızı yüzde 7-8'lere kadar düşürene kadar devam etmeli. Hep beraber, iş alemi olarak bu konuda çalışma yapmalıyız. Külliyedeki toplantıda cumhurbaşkanımız birkaç mesaj verdi, ama kanunlaşmasıyla ilgili yeni seferberliği bekliyoruz ve iş alemi olarak bu seferberlik için her zaman hazırız" diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow