hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanal İstanbul ile ilgili son dakika açıklaması!

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul ÇED Raporu'nu bugün itibarıyla onayladıklarını bildirdi. Öte yandan "100 Bin Sosyal Konut Projesi ile ilgili de "1 milyon 209 bin başvuru yapıldı" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında 'Çılgın proje' olarak lanse ettiği Kanal İstanbul ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'un ÇED raporunun bugün itibariyle onaylandığını açıkladı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’un ÇED raporunu onayladıklarını açıkladı. Kurum, yapılan onlarca itiraza rağmen ‘ÇED olumlu’ kararı verdiklerini belirtti.

    Bakanlık, sunulan ÇED raporunun İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirildiğini, komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiğini duyurdu.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın olumlu bulduğu ÇED raporuna karşı doğada yaratacağı tahribat nedeniyle binlerce kişi itiraz dilekçesi sunmuştu.
    Kaynak Yeniçağ: Kanal İstanbul'un ÇED raporu onaylandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow