hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karataş’ta petrol ve doğal gaz arama çalışmaları başladı

    Karataş’ta petrol ve doğal gaz arama çalışmaları başladı
    expand
    KAYNAKİHA

    Adana'nın Karataş ilçesinin yaklaşık 15 kilometre açıklarına demirleyen Rowan Norway platformu, petrol ve doğal gaz arama çalışmaları için ilk sondajı vuracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortakılığı’nın (TPAO), Adana’nın Karataş ilçesinin güneyinde açılacak Kuzupınarı-1 kuyusunda petrol arama çalışmalarına başlandı.

    Geçtiğimiz yıl Aralık ayında onaylanan talep doğrultusunda önce Mersin’in yaklaşık 30 kilometre açıklarındaki Kuzey Erdemli-1 kuyusunda petrol ve doğal gaz arama çalışmaları yapan Rowan şirketine aite ‘Rowan Norway’ platformu, geçtiğimiz günlerde römorkörler yardımıyla Karataş’ın yaklaşık 15 kilometre açığına çekildi. Platformun önümüzdeki günlerde ilk sondajı vurması bekleniyor.

    278 milyon lira değerindeki proje kapsamında Karataş’ın güneyinde açılacak Kuzupınarı-1 kuyusunda 90 metre su derinliğine sahip lokasyonda petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri 4 bin 100 metre derinlikte gerçekleştirilecek.

    Karataş’taki kuyuda petrol ve doğal gaz arama çalışmalarının 4 ay süreceği bildirdi.

    Karataş Limanı’nda balıkçılık yapan Cengiz Kumlu ise petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, “Burada petrol varsa ve çıkarıp kullanabileceksek, bizden mutlu kim olabilir? Kendi yakıtımızı kendimiz üreteceğiz ve dışa bağımlı olmayacağız. Hem de kendi vatandaşımıza daha ucuza yakıt sağlayabileceğiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow