hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım ayı enflasyon oranına göre memur zammı ne kadar olacak?

    Kasım ayı enflasyon oranına göre memur zammı ne kadar olacak
    expand

    Kasım ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranları da belli oldu. Kesin zam oranının 4 Ocak’ta belli olacağı düşünülen zam oranları detayı haberimizde..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce çalışanın ve emeklinin merakla beklediği zam oranları netleşmeye başladı. Kasım ayı enflasyon rakamlarından sonra memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranları aşağı yukarı netleşti.

    Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından alacakları zam oranları da netleşmeye başladı. Memur ve memur emeklisi Temmuz'da yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise Temmuz ayında Ocak-Haziran enflasyonuna göre yüzde 5.75 zamma hak kazanmış oldu.

    Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı ocak ayında hesaplara yatacak. Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 oranında toplu sözleşme zammı verilecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı da bu zamma eklenecek. Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14.03 olurken, Temmuz-Kasım arasında enflasyon yüzde 7 oranında gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

    Memur ve memur emeklileri Kasım ayı enflasyon rakamları baz alındığında yüzde 4'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 3.02'lik enflasyon zammı almaya hak kazandı.

    SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak?

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ocak ayında yüzde 7 zam imkanı doğdu. Zam oranında kesin rakam aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak'ta belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow