hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aralık 2020 kira artış oranı yüzde kaç? İşte enflasyon rakamları sonrası kira artış oranı

    Aralık 2020 kira artış oranı yüzde kaç İşte enflasyon rakamları sonrası kira artış oranı
    expand

    Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte bu oranda kira artışı gerçekleştiren yerler için kira artış oranı da netleşmiş oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilerde yıllık ve aylık bazda enflasyon verilerine yer verildi. Peki, 2020 Aralık ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon rakamlarına göre kira artışı gerçekleştiren yerler için aylık ve yıllık bazda kira artış oranları belli oldu. İşte TÜİK’in enflasyon verileri ve kira artışlarıyla ilgili detaylar…

    ENFLASYON YÜZDE KAÇ?

    Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, kasım ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 12,04, yurt içi üretici fiyatları yüzde 10,69 arttı.

    Aylık bazda TÜFE yüzde 2,3, Yİ-ÜFE yüzde 4,08 artış kaydetti. TÜFE, kasımda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 13,19, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,03 yükseldi.

    ARALIK KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

    Buna göre Aralık ayı itibariyle aylık bazda kira artışı gerçekleştirenler bir önceki aya göre yüzde 2,30 kira artışı yapacak. Yıllık bazda kira artışı gerçekleştirenler ise bir önceki yılın kasım ayını baz alması durumunda yüzde 14,03, bir önceki yılın aralık ayını baz alması durumunda ise yüzde 13,19 zam yapacak. On iki aylık ortalama kapsamında zam yapanlar ise yüzde 12,04 zam yapacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow